Yunanistan FETÖ'cülere Kucak Açmaya Devam Ediyor

Yunanistan darbeci askerlere kucak açmaya devam ediyor. Daha önce 2 firari askere iltica hakkı veren Yunanistan, bugün bir askere daha iltica hakkı verdi.

05.07.2018-13:11 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-13:05) Yunanistan FETÖ'cülere Kucak Açmaya Devam Ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Yunanistan'a firar eden darbeci askerlerden birine daha iltica hakkı tanındığı öğrenildi.

SAYI 3'E YÜKSELDİ

Yunanistan İltica Dairesine bağlı komisyonun kararına göre, 8 firari askerden biri olan Uğur Uçan'a iltica hakkı tanındı. Bu şekilde Yunanistan'da iltica hakkı verilen darbeci sayısı 3'e çıktı. Daha önce, Süleyman Özkaynakçı ve Ahmet Güzel adlı darbeci askerlere İltica Dairesi tarafından bu hak verilmişti.

DANIŞTAY ONAY VERMİŞTİ

Danıştay da tanınan iltica hakkına Yunan hükümetinin itirazını haksız görerek, darbecilere iltica hakkı verilmesini onaylamıştı.

GERİDE 5 DARBECİ ASKER DAHA VAR

Yunan basını, Danıştay kararının emsal teşkil etmesi nedeniyle diğer kalan 5 darbeci askere de sırasıyla iltica hakkı verileceği yorumu yaptı.

MAYIS AYI SONUNDA SERBEST KALMIŞLARDI

Darbeci 8 asker, 18 aylık gözetim altında bekletilme sürelerinin dolması nedeniyle mayıs ayı sonunda tutuldukları söylenen nezarethaneden serbest kalmıştı. Darbecilerin, yoğun güvenlik tedbirleri altında Atina dışındaki bir yere götürüldükleri söyleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal