Yunanistan 'Dev' Tatbikatı Beceremedi

Ege’de şov yapmak isteyen Atina’nın tatbikatı başarısız sonuçlandı. Ülkenin en büyük deniz tatbikatı Parmenia’da, donanma gemisi karaya oturdu. Tatbikat hızlı bir şekilde iptal edilirken, Atina medyası hükümet ve silahlı kuvvetleri ağır eleştirilerle hedef aldı.

04.10.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-16:31)

Yunanirtan yönetimi, İHA-SİHA’larla Ege denizinde gücüne güç katan Türkiye'den rahatsız oluyor. Türkiye'nin bölgede güç gösterisinde bulunmasını kabullenemeyen Yunan yönetimi, Ege'de dev bir tatbikat düzenlemek üzere çalışmalara başladı.

EGE'DE TAM BİR FİYASKO

‘2019 Parmenia’ tatbikatıyla Ege’de sahneye çıkan Yunanistan’ın şovu hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Alınan bilgilere göre tatbikatın ilk saatlerinde, donanmanın büyük gemilerinden Ellie Fırkateyni karaya oturdu.

Teknik bir planlama hatası nedeniyle meydana geldiği belirlenen kaza sebebiyle tatbikat iptal edildi. İlk incelemelere göre geminin suda kalmasına mani bir hasarın oluşmadığı tespit edilirken, bölgeye çok sayıda römorkör sevk edildi.

ELLIE BAKIMA ALINACAK

Karaya oturan Ellie Fırkateyni, Yunanistan donanmasının büyük gemileri arasında yer alıyor. Hollanda’da Royal Schelde tersanesinde üretilen gemi, 1980’de Atina’da imzalanan sözleşme uyarınca 10 Ekim 1981 tarihinde sulara indi.

 

 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal