Yunanistan Darbeciye Üst Düzey Koruma Sağladı

Kaçtığı Yunanistan'da dün serbest bırakılan darbeci yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı'ya Yunanistan hükümeti tarafından üst düzey koruma sağlandı.

27.04.2018-15:33 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-15:19) Yunanistan Darbeciye Üst Düzey Koruma Sağladı

Kaçtığı Yunanistan'da dün serbest bırakılan darbeci yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı'ya Yunanistan hükümeti tarafından üst düzey koruma sağlandı.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin hemen sonrasında Yunanistan'a kaçan ve tutuklanan fakat Türkiye'ye de iade edilmeyen darbeci 8 askerden biri olan yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı 19 Nisan'da verilen Danıştay kararının ardından dün serbest bırakılmıştı.

Serbest kalan darbeciye Yunanistan hükümeti tarafından üst düzey koruma

"1 NUMARALI KORUNAN HEDEF"

Serbest kalan darbeci yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı'ya “1 numaralı korunan hedef” durumu verildi. Böylece Özkaynakçı, sağlam bir koruma kalkanına alındığı bilgisi geldi.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ KORUMA

Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP), Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) ve Yunanistan Teröre Karşı Mücadele Dairesi bir dizi toplantı düzenleyerek alınabilecek önlemleri planladılar. Bu önlem planı, Yunan basını tarafından son yıllar göz önüne alındığında eşi benzeri görülmemiş bir koruma yorumu yapıldı.

HELİKOPTERLİ, KESKİN NİŞANCILI ÜST DÜZEY KORUMA

Darbeci yüzbaşı Özkaynakçı'ya; Atina dışında, kamera ve telefonla izleme sağlanabileceği müstakil bir ev tahsis edildi. Evin korunması için ise 10'u keskin nişancı olan, 90 kadar polisin görev yapacağı kararı toplantıda alındı. Keskin nişancı polisler, 2 polis aracı ve 4 motosiklet evin çevresinde 24 saat görev yapacağı bildirildi.

SADECE DIŞINDA DEĞİL İÇİNDE DE POLİSLER OLACAK

Her gün 12 polis evin içinde ve dışında görev yapacağı bildirildi. Gerek görülmesi halinde bir polis helikopteri de havadan korumaya destek verecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal