Yunanistan: Darbeci Askerleri Geri Göndermek İstedik

Yunanistan Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Yunanistan’a kaçan darbecileri iade etmek istediğini ancak Hulusi Akar’a ulaşana kadar darbecilerin mahkemece tutuklandığını söyledi.

16.07.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:30) Yunanistan: Darbeci Askerleri Geri Göndermek İstedik

Haber365 ÖZEL

Yunanistan Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında daha önce duyulmamış açıklamalarda bulundu. Apostolakis, verdiği bir mülakatta 15 Temmuz gecesi darbeyi haber aldıklarını ve uyarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Apostolakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradıklarını ancak bir türlü iletişime geçemediklerini söyledi.

Yunanistan’a kaçan 8 darbeciyle ilgili açıklamalarda bulunan Apostolakis, “Helikopter Yunanistan’a indiğinde geri göndermek için Hulusi Akar’a ulaşmaya çalıştım, çünkü meseleyi kusursuzca çözmek istedim” dedi.

Darbeci askerlerin iadesi için uğraştığını söyleyen Apostolakis, “Akar ile nihayet iletişim kurduğumuzda çok vakit geçmişti ve darbecileri tutuklamıştık, onlar da sığınma başvurusunda bulunmuştu. Mahkeme devreye girince yapacak hiçbir şey kalmamıştı.

15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsünü haber aldıklarında Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatının, Hulusi Akar’a ulaşmaya çalıştığını söyleyen Apostolakis, tüm iletişim ağlarının koptuğunu kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal