Yunanistan Başbakanı: Türkiye AB’nin Zirvesinde Ele Alınabilir

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Türkiye’nin masaya yatırılmadığını, bu konunun gelecek eylül ayında yapılacak olağanüstü AB liderler zirvesinde gündem olabileceğini bildirdi.

21.07.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-17:34) Yunanistan Başbakanı: Türkiye AB’nin  Zirvesinde Ele Alınabilir

Zirveden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Kiriakos Miçotakis, görüşmelerde Türkiye’nin masaya yatırılmadığını, bu hususun gelecek eylül ayında yapılacak olağanüstü AB liderler zirvesinde gündem olabileceğini belirtti.

Miçotakis’e Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı ‘sert yaptırımlar’ meselesinde ‘müttefiklerinin’ olup olmadığı sorusu çevrildi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 'Bugün dış politika hakkında fazla konuşmayacağım. Türkiye konusu zirvenin başında görüşüldü. Ben ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı konuşma yaptık. Avrupa Konseyi Başkanının bu konuda konuşma yapacağını düşünüyorum ve eylülde düzenlenebilecek bir sonraki, yani olağanüstü zirvede Avrupa’nın Türkiye sorununa karşı nasıl bir tutum sergilemesi gerektiği konusunda ayrıntılı bir görüşme yapılacağı konusunda mutabık kalındı' diye konuştu.

Miçotakis, 'Türkiye sadece Yunanistan ve Kıbrıs için değil, Avrupa’nın tamamı için bir sorun teşkil ediyor' ifadelerini ekledi.

Yunanistan ile Kıbrıs, Türkiye’nin bölgedeki sondaj çalışmalarını ‘siyasi ve askeri kontrol çabası’ olarak masaya yatırılıyor; Ankara da bunun 'egemenlik hakkı' olduğunu öne sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal