Yunanistan Başbakanı Mülteciler Konusunda Türkiye'yi Şikayet Etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dünyanın coronavirüs salgınıyla uğraştığı bu günlerde mesaisini farklı alanlarda harcıyor. Miçotakis, Macron'a ve Merkel'e gönderdiği mektupla mülteciler konusunda Türkiye'yi şikayet etti.

04.04.2020-11:25 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-11:26) Yunanistan Başbakanı Mülteciler Konusunda Türkiye'yi Şikayet Etti

Dünya genelinde yaklaşık olarak 1.5 milyon insan coronavirüs salgınından etkilenirken, dünya kamuoyunun tek gündemi coronavirüs salgını oldu. Tüm uluslar ve üst düzey yetkililer virüse karşı birlik oldu. Salgının henüz net bir tedavisi bulunamazken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in derdi ise farklı.

Miçotakis, salgına rağmen mesaisini farklı yönlerde harcadı. Yunan Başbakan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almayan Başbakanı Angela Merkel'e mektup gönderdi. Mektubun gündem maddesi ise mülteciler oldu. 

Yunan Proto gazetesinde yer alan haberde, Miçotakis, Avrupa'ya göçmen akınlarında Türkiye ile iş birliğinin belirleyici rolü olmadığını belirtti ve AB ile Türkiye arasında yeni finansman mekanizması oluşturulmasını içeren bir anlaşma imzalanmasını istedi.

Miçotakis, Türkiye'nin mülteci akınlarını kontrol etme gücüne sahip olduğunu belirtti ve Türkiye'nin sığınmacıları baskı aracı olarak kullandığını iddia etti. Bu durum ise dünya kamuoyunda eleştirildi. Yunanistan'ın bu süreçte böyle bir adım atması utanç verici olarak nitelendirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal