Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'den Türkiye Açıklaması

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim giderek tırmanırken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yeni bir açıklamada bulundu. Başbakan Kiryakos Miçotakis, 'Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli' dedi.

04.09.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-11:31) Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'den Türkiye Açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz gerilimini artıracak açıklamalarda bulundu. AFP'den edinilen bilgilere göre, Miçotakis'in Doğu Akdeniz'deki gerilimin azalması için Türkiye'nin tehditlerinden vazgeçmesi gerektiği şeklinde konuştuğu aktarıldı.

'TÜRKİYE TEHDİT POLİTİKASINDAN VAZGEÇMELİ'

Miçotakis, 'Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önlemeye yönelik görüşme kararı aldığını duyurmuştu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yeni bir açıklamada bulunarak yapılan çağrıdan memnun olunduğunu ve diyalog kurmaya hazır olduklarını ifade etmişti.

ATİNA BU KARARI ONAYLAMADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in çağrısını Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın olumlu karşılamasının ardından Yunan kaynaklarından edinilen bilgilere göre Atina'nın onaylamadığı öne sürüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal