Yunanistan Başbakanı Çipras Üsküp'ü Ziyaret Etti

İki taraf arasındaki isim probleminin bir anlaşmayla çözüme kavuşturulmasından sonra, yeni ismiyle Kuzey Makedonya olan ülkeyi ilk defa bir Yunanistan Başbakanı ziyaret etti.

02.04.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-14:04) Yunanistan Başbakanı Çipras Üsküp'ü Ziyaret Etti

Makedonya adı ve tarihi mirası üzerinden iki komşu arasındaki 27 senelik ihtilafın bir anlaşmayla sonlandırılması, Atina'dan Üsküp'e bir ziyaret düzenlenmesini sağladı.

Atina tarafından AB ve NATO üyeliğinin engellenmesini aşmak amacıyla Kuzey Makedonya adını alan Makedonya, Eski Yugoslavya'nın dağılması esnasında 1991'de bağımsızlığını ilan etmesinden beri ilk defa bir Yunan Başbakanı'nı misafir etti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 'tarihi' olarak adlandırdığı Üsküp' ziyaretinde havaalanında Makedon mevkidaşı Zoran Zaev tarafından bizzat karşılandı.

YENİ ANLAŞMALAR İMZALANACAK

27 senelik isim probleminin sonuca ulaştırılmasını kutlamak amacıyla Çipras'a 100'den fazla Yunan şirketinin temsilcisi ve 10 bakan eşlik etti.

Bununla birlikte iki ülke arasında ekonomik işbirliğini iletletmeye yönelik ekonomi, savunma, altyapı ve ulaştırma sektörlerinde bir dizi yeni anlaşmalara imza atılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal