Yunanistan Ayasofya Öfkesini Kustu: Türk Bayrağı Ateşe Verildi

Ayasofya'nın camiye dönüştürüldüğü 24 Temmuz gününü 'yas' ilan eden Yunanistan, yetmedi aynı gün öfke kusa eylemler düzenledi. Protestolar arasında Türk bayrağına saldıran eylemciler, bayrağımızı ateşe verdi.

25.07.2020-08:17 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-10:51)

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine engel olamayan Yunanistan hıncını Türk bayrağını yakarak aldı.

KİLİSEDE İLAHİLER SÖYLENDİ
Ayasodya'da önceki gün kılınan tarihi namaza tepki gösteren Yunanlılar, Atina ve Selanik'te eylem başlattı.

Yunanistan’ın Selanik kentindeki Hıristiyanlar, İstanbul’daki Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini karşı tavır olarak yerel Ayasofya kilisesine gelerek ilahiler söyledi.

TÜRK BAYRAĞINA AĞIR HAKARET
Ülkenin dört bir yanında baş gösteren söz konusu eylemler, Selanik'te de peyda oldu. Burada da bir grup eylemci, Türkiye Konsolosluğu'na doğru yürüyüş yaptı, gösteriler esnasında Türk bayrağının alev alev yakıldığı ve ayaklar altında çiğnendiği kaydedildi.

Diğer taraftan başkent Atina'da da Ayasofya gösterileri yapıldı. Protetocular, eski parlamento binasının yer aldığı Stadiou Sokağında toplandı.

Politikacı, yazar ve ilahiyatçılar da Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine yönelik tepkilerini buradaki gösterilerde sözlü olarak açıkladı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ GECİKMEDİ

Yunanistan'ın Türk bayrağını ateşe vermesine karşı çıkan Türkiye şu açıklamayı gerçekleştirdi:

 ''Yunanistan, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına tepki gösterme bahanesiyle İslam’a ve Türkiye’ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Yunan Hükümetinin ve Parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı bayrağımızın Selanik’te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal