Yunanistan, Akdeniz’de Ateşle Oynuyor

Yunanistan Libya'da kirli oyunlar peşinde koşturuyor. Haber365’in muhabirlerinin edindiği bilgilere göre Yunanistan, Fransa, S. Arabistan, BAE ve Mısır’ın yönlendirmesi ile Ak Deniz’de yeni bir kaos çıkarma çabasında.

12.05.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-12:40) Yunanistan, Akdeniz’de Ateşle Oynuyor
Yunanistan Libya'da kirli oyunlar peşinde koşturuyor. Haber365’in muhabirlerinin edindiği bilgilere göre Yunanistan, Fransa, S. Arabistan, BAE ve Mısır’ın yönlendirmesi ile Ak Deniz’de yeni bir kaos çıkarma çabasında.

Yunanistan hükümeti Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması üzerine ülkedeki iç savaşı bir yandan körüklerken diğer yandan da meşru hükümet ile ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor. Türkiye Libya ve etkisizleştirmek için Avrupa Birliği ülkelerini arkasına almaya çalışan Yunanistan kendi boyunu aşan işlere bulaştı. Mısır, BAE, Fransa ve Suudi Arabistan’ın yönlendirmesi ile Akdeniz’i karıştırmaya teşebbüs ediyor.

Türkiye'nin bilgisi dışında Akdeniz ve Libya üzerinde hiçbir uçuşun yapılamayacağını bilmeyen Yunanistan dün Türk radarları tarafından sobelendi.

Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'ndan Kalkan bir sivil uçak önce Misrata ardından terörist Hafter bölgesine ve ondan sonra da Birleşik Arap Emirlikleri Burç el Arap havalimanında gitti. Bir süre sonra da Girit’teki Heraklion havalimanında geçti. Yunanistanın sivil görünümlü bu uçağın tüm hava hareketleri Türk radarları tarafından saniyesi saniyesine takip edildi. Ayrıca dünya havacılık kurumları da uçağın hareketlerini saniyesi saniyesine takip ettiği öğrenildi. venizelos Havalimanı'ndan Kalkan Falcon 19h tipi Jet uçağının önce Meşru hükümetin, başkentine arkasında terörist Hafter’in işgal altında bulunan Bingazi’ye, oradan da Körfez'de ve Ortadoğu'da terörizmin en büyük finansörü olan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Burc el Arap Havalimanına gitmesi Yunanistan'ın bölgede yapmaya çalıştığı eylemleri deşifre etti.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Türkiye'yi etkisiz kılacak birçok vaatle Libya'nın meşru hükümetini yanına almaya çalışan Yunanistan istediğini elde edemedi. Yunanistan uçağının Atina’dan kalktığı anda Türkiye tarafından takip edildiği için Libya meşru hükümeti bilgilendirilmiş ve gerekli diplomatik tedbirler alınmıştı.

Libya hükümeti, gelen Yunan heyetine Türkiye'den gelen tavsiyeler ile hareket ederek Yunanlı gerekli cevabı verdiği öğrenildi. Yunanistan'ın Libya meşhur hükümetinden beklediği yaklaşımı bulamayınca Doğu Akdeniz'de yeni bir kaos ve karmaşanın peşinde olacağı belirtiliyor. Özellikle Mısır’ın kışkırtmaları ve BAE’nin ekonomik yatırım adı altıdaki rüşvetlerinin karşılığını vermeye çalışan Yunanistan’ın kriz çabalarının Türkiye tarafından çok basit yöntemlerle etkisizleştirileceği biliniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal