Yunanistan: AB, Türkiye'ye Yaptırım Uygulamalı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları bütün tehditlere rağmen devam ederken, Yunanistan kendisine destekçi arayışını sürdürüyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, son olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi görevdaşı ile görüştü.

19.08.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-10:55) Yunanistan: AB, Türkiye'ye Yaptırım Uygulamalı

Türkiye'nin Akdeniz'deki fiillerinin AB'ye karşı olduğunu ve birliğin gereken cevabı vermesi gerektiğini dile getirdi.

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları bütün hızıyla sürerken, Yunanistan saldırgan tutumunu sürdürüyor. Kendine yandaş arayışı içerisinde olan Yunanistan'ın son durağı Güney Kıbrıs oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile Lefkoşa’da düzenlediğini müzakerelerini ardından açıklamasında, Türkiye'nin Akdeniz'deki saldırgan tutumunun Avrupa Birliği’ne (AB) karşı olduğunu ve birliğin gereken cevabı vermesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM LİSTESİ

Anastasiadis ve Hristodulidis ile ikili münasebetler ve ortak değerleri olan bölge ülkeleriyle iş ortaklığını değerlendirdiklerini ifade eden Dendias, şu ifadeleri kullandı:

'Atina ile Lefkoşa arasındaki koordinasyon, ortak rotamız bağlamında hem siyasi hem de teknik düzeyde süreklidir. Geçen hafta, Hristodulidis ve ben 'AB Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı'na katıldık. Önümüzdeki günlerde, Yüksek Temsilci'nin (AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell) kurumsal yükümlülüğü gereği bize sunması gereken Türkiye'ye karşı yaptırımların listesini ele alacağımız Berlin'deki resmi olmayan konsey toplantısına tekrar birlikte katılacağız. Giderek artan Türk saldırganlığı AB'ye yöneliktir ve haliyle onunla mücadele etmek için Avrupa’nın da tepkisinin artması gerekiyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal