Yunanistan 25 Ülkeden Turist Kabul Etmeye Başlayacak

Coronavirüs salgını tüm dünyayı etkilerken, ülkelerin normalleşme adımları da devam ediyor. Turizm sezonunu ıskalamak istemeyen Yunanistan, 20 ila 25 ülkeden turist kabul edeceğini açıkladı.

27.05.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-17:47) Yunanistan 25 Ülkeden Turist Kabul Etmeye Başlayacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, 5.5 milyondan fazla insanı etkiledi. Avrupa ülkelerindeki vaka ve ölüm sayılarında düşüş gözlemlenirken, turizm sezonunu ıskalamak istemeyen ülkeler çalışmalarını hızlandırdı. 

Özellikle ülke gelirinin ciddi bir kısmını turizmden karşılayan Yunanistan, 20 ila 25 ülkeden turist alacağını açıkladı. Önümüzdeki günlerde hangi ülkelerden turist kabul edeceklerine dair bir listenin de açıklanacağı belirtildi. Listede, Orta Avrupa ve Balkan ülkelerinin de yer alacağı ifade ediliyor.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’ın Alman turistleri 15 Haziran’dan itibaren kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu. Mitsotakis, Selanik’e uluslararası uçuşların da yine 15 Haziran'dan itibaren başlatılacağını açıkladı. Öte yandan, İtalya, İspanya ve Hollanda haricinde Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlarını 14 gün karantinada kalmaları koşuluyla ülkeye kabul edecek.

İngiltere ve AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarıysa Yunanistan’a kabul edilmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal