Yunan Vekil İtiraf Etti: Türkiye'den Korkuyoruz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yunan vekil Nikos Filis, "Türkiye'nin bölgesel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde korkak bir hükümetimiz var." dedi.

22.06.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:36) Yunan Vekil İtiraf Etti: Türkiye'den Korkuyoruz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki egemenliği birçok ülkeyi rahatsız ederken, bu ülkelerden biri de Yunanistan oldu. Akdeniz'deki hakimiyetini kaybetme noktasına gelen Yunan yetkililer başarısızlıklarını örtmek için haftalardır boyundan büyük açıklamalarda bulundu. İçi boş açıklamalar ile istedikleri etkiyi yaratamayan Yunanistan son olarak Avrupa Birliği'ne sığınırken, itiraf yine Yunan parlamentosu vekillerinden olan  Nikos Filis'ten geldi. 

Hükümetinin dış politikadaki başarısızlığına tepki gösteren Filis, "Türkiye'nin Suriye, Libya ve Güney Kıbrıs EEZ'de (Münhasır Ekonomik Bölge) önemli bir bölgesel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde ABD'nin planlarına bağlı korkak bir hükümetimiz var." dedi.

SAVAŞ TEHDİDİNE AKAR'DAN CEVAP: BİZİMLE SAVAŞMA ŞANSI YOK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros Türkiye'ye savaş tehdidinde bulunmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise içi boş tehdide, "Yunanistan'ın matematiksel olarak bizimle savaşma şansı yok." cevabını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal