Yunan Halkının Akdeniz Geriliminde Türkiye’ye Karşı Tavrı

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik Yunan halkına soruldu. Halk genel olarak Türkiye ile uzlaşılması gerektiğini savundu.

08.09.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-10:00) Yunan Halkının Akdeniz Geriliminde Türkiye’ye Karşı Tavrı

Yunanistan ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimin ardından, ülke genelinde yapılan bir kamuoyu araştırmasından çok ilginç sonuçlar çıktı. Yunan halkının yüzde 69.8'inin ikili sorunların çözümü için Türkiye ile diyalog kurulmasından yana olduğunu gösterdi. İşte dikkat çeken sonuçlar

Yunanistan'da, Atina merkezli ülkenin önemli basın yayın organlarından "Ta Nea" gazetesi, Yunanistan halkının Türkiye ile yaşanan gerginliğe ilişkin yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

TÜRKİYE İLE DİYALOG KURULMALI: % 69.8

AA'da yer alan habere göre gazetenin Türkiye ile gerginliğin giderilmesi için "diyalog yoluna gidilip gidilmemesi" yönündeki sorusuna, araştırmaya katılanların yüzde 69.8'i "evet, diyaloğa gidilmeli" yanıtını verdi.

CİDDİ BİR OLAY YAŞANABİLİR: % 63.7

Araştırmaya katılanların 63.7'si, Türkiye ile gelecek dönemde "ciddi bir olay yaşanması" ihtimalinin "yüksek veya orta derecede" olduğunu düşünürken, katılımcıların 34.5'i bu ihtimalin "küçük veya hiç olmadığı" yönünde görüş bildirdi.

ASKERİ OLANAKLAR KULLANILMAMALI: % 47.1

Yunanistan'ın, Türkiye'ye karşı "askeri imkanlarını kullanması gerekip gerekmediği" sorusuna da araştırmaya katılanların yüzde 49.2'i "kullanmalı veya muhtemelen kullanmalı" cevabını verirken, katılımcıların yüzde 47.1'i ise bu soruyu "hayır veya muhtemelen hayır" şeklinde yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal