YPG/PKK, Suriye'de DEAŞ'lıları Serbest Bırakıyor

Terör örgütü YPG/PKK, son 2 günde, Haseke ve Rakka şehirlerinde çoğu terör örgütü DEAŞ üyesi 200 kişiyi bölgedeki Arap aşiretlerinin kefil olması sonrası salıverdi.

20.03.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-16:05) YPG/PKK, Suriye'de DEAŞ'lıları Serbest Bırakıyor

Bölgeden edinilen bilgilere göre, YPG/PKK'lı teröristler Arap aşiretlerinin kefil olmaları durumunda bunun devam edeceğini ve daha fazla DEAŞ’lının serbest kalacağını ifade ediyor.

DEAŞ'LILAR, SERBEST BIRAKILIYOR

YPG/PKK'nın işgal ettiği Haseke'deki hapishanelerde tutulan 40 DEAŞ'lı, 9 Ocak’ta bölgedeki Arap aşiretlerinin kefil olması sonrası aynı şekilde serbest kalmıştı.

ABD'nin desteğini alan YPG/PKK'lı teröristler, Haseke, Rakka ve Deyrizor şehirlerinde on binlerce DEAŞ üyesini ve ailelerini hapishanelerinde tutuyor.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de işgal ettiği Haseke ve Rakka şehirlerinde alıkoyduğu çoğu DEAŞ'lı 200 kişiyi daha saldı.

BARIŞ PINARI HAREKATI ESNASINDA DA SALINMIŞLARDI

YPG/PKK, Türkiye'nin 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla birlikte yüzlerce DEAŞ'lı teröristi ve ailesini hapishanelerinden çıkarmış veya kaçmalarına izin vermişti.

Örgüt, böylece ABD ve diğer Batı ülkelerine, Türkiye'nin bölgede barışı sağlamak amacıyla başladığı operasyonları durdurmasını için şantaj yapmaya çalışmıştı.

800 DEAŞ'LI, SERBEST BIRAKILDI

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Kasım 2019'da, terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Abyad Hapishanesi'nden en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktığını açıklamıştı.

Örgüt, 2019'un kasım ve aralık aylarında da Haseke'de bulunan Hol Kampı'ndan sayıları bini aşan DEAŞ teröristi ve ailesini salıvermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal