YPG ve PKK Türkiye'ye Karşı Beşşar Esad Rejiminden Yardım İstedi

Terör örgütleri YPG/PKK, Başkan Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı vermesinden sonra Beşşar Esad rejiminden yardım istedi.

13.12.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-10:55) YPG ve PKK Türkiye'ye Karşı Beşşar Esad Rejiminden Yardım İstedi

Terör örgütleri köşeye sıkıştı. Terör örgütleri YPG/PKK, Başkan Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı vermesinden sonra Beşşar Esad rejiminden yardım istedi. YPG/PKK terör örgütlerinin, örgüte yakın internet sitelerinde yer alan açıklamasında, Suriye rejimine, Türkiye'nin bölgeye operasyon yapmasına karşı tutumunu belli etmesi çağrısı yapıldı.

Terör örgütü YPG/PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na karşı da Esed rejimiyle iş birliğine gitmişti. Terör örgütü, TSK ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezine yaklaşmasından sonra Beşşar Esad rejiminden yardım istemişti.

Terör örgütlerinin çağrısından sonra Beşşar Esed rejimi bölgeye asker sevk etmese de geride bıraktığımzı Şubat ayında "halk güçleri" olarak tanımlanan birliklerini gönderme girişiminde bulunmuştu.

Halep'ten yola çıkarak Afrin'e ilerlemeye çalışan Esed'e bağlı güçler TSK'nın yaptığı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 kilometre kala geri çekilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal