Yok Artık Devenin Nalı!

Terörist Hafter’in yenilgisini uzatmak için olağanüstü çaba sarf eden BAE, Mısır ve Suudi Arabistan, envanterlerinde bulunan her türlü silahı gönderiyorlar. Ancak tamamı Türk teknolojisi yanında ilkel kalıyor.

01.07.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-13:43) Yok Artık Devenin Nalı!

Fransa, Rusya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Suudi Arabistan ve bazı körfez ülkelerinin desteklediği terörist Hafter’in meşru Libya hükümet ordusu karşısında yenilgi üstüne yenilgi alması, bu ülkeleri kara kara düşündürmeye başladı. Hafter’in yenilgisini uzattırarak masa başında tavizler koparmayı hedefleyen sömürgeci ülkeler, Libya’ya her türlü silah, mühimmat ve araç gereci yığmaya başladı.

Rusya’nın yüzlerce ağır kargo uçakları ile silah yığınağı yaptığı Libya’ya ikinci en ağır yığınağı yapan mısır oldu. Ancak Rus Hava Savunma Sistemlerinin Türk hava akınları karşısında çaresiz kalması işgalci ülkeleri yeni arayışlara itti. Birleşik Arap Emirlikleri, elinde bulunan tüm Rus Hava Savunma Sistemleri’ni Libya’ya yığarken, bunların tamamı Türk SİHA’ları tarafından imha edildi.
Rusya’nın gönderdiği katiller sürüsü olan Vagner de Türk Subayların sevk ve idare ettiği Libya ordusu karşısında arkalarına bakmadan kaçıyorlar.

NORMAL ROKETLERİN GERİSİNDE KALIYOR

İşgalcilerle onların bölgesel işbirlikçileri son olarak envanterlerinde bulunan her çeşit silah, mühimmat, roket ve füzeler göndermeye başladılar. Ancak gönderilen bütün silah ve mühimmatlar, Türk Savunma Sistemlerine göre çok ilkel kalıyor. En son Mısır’ın Libya’ya gönderdiği balistik füze, savunma sanayiini bilenleri güldürdü. Envanterde "Balistik Füze" olarak görülmesine rağmen günümüz normal roketlerin bile gerisinde kalıyor.

Mısır tarafından darbeci Hafter’e gönderilen Luna-M tipi balistik füze Bingazi’den Sirte’ye naklederken bölgede bulunan haber365.com.tr haber kaynakları tarafından görüntülendi.

AÇIK ARAZİDE KULLANMAYA UYGUN DEĞİLLER

Sovyet Rusya tarafından 1961 yılında üretilen Luna-M tipi 'Balistik Füze'nin yaklaşık 40 km menzili bulunuyor. Modern Türk obüslerine yakın bir menzile sahip. Bu füzelerin Son versiyonu Tochka-u bile 65-70 km menzile sahip. İdlib’de katil diktatör Esad tarafından birkaç kez kullanıldı ve füzenin aşırı sapma yapmasının yanısıra kısa menzilli olmasından dolayı kullanılmasından vazgeçildi.

Ayrıca bu füzeler, açık arazi hedefleri için kullanmaya uygun değillerdir. Sadece kumanda karargahları ile Hava üslerini vurmaya yönelik programlanmış füzelerdir. Açık meydan harbinde, özellikle çöl savaşında hiçbir işlevi bulunmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal