Yeni Zelanda'daki Saldırıda 49 Kişi Hayatını Kaybetti

Yeni Zelenda Başbakanı Jacinda Ardern, camilere yönelik saldırılarda ilk tespitlere göre 49 kişinin öldüğünü söyledi. Ardern 48 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.

15.03.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-11:23) Yeni Zelanda'daki Saldırıda 49 Kişi Hayatını Kaybetti

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, camiye yapılan terör saldırında şehit sayısının 49'a çıktığını duyurdu. Ardern, 28'i ağır 48 kişinin yaralandığını açıkladı.

Canlı yayında basın toplantısı yapan Ardern, "Polisler güvenliğinizi sağlayabilmek için vazifelerini yapmayı sürdürecekler. Yetkililer ve imamla görüştüm. Yeni Zelanda bir mesaj paylaşmamı bekliyor tabii ki, düşüncelerimiz ve dualarımız bu insanlarla beraber. Birçokları için burası onların doğum yeri değildi. Bir biçimde, aile kurmak, yaşam kurmak, yaşamak için burayı seçtiler.

Biz nefretin kucak açtığı bir ülke değiliz, aşırılığın yuvası değiliz. Bu saldırının yapılmış olması bizim hiç terörle bağlantımız olmaması, her türlü dine, etnik farklılığa sahip bir ülkeyiz biz ve bugünün devamında insanlar bizim yardımseverliğimizi, dostluğumuzu, dayanışmamızı görecek. Bu ideolojiyi sürdürenler bundan sonra nasıl davranacağımızı görecekler.

İstihbarat birimlerimizden gelen açıklamalara bakarsanız tehdidin nereden geldiği mühim değil, aşırılıklarla mücade durumunda olacağız. Daha önce tarihte benzeri görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıyayız. Ülkemizin seçilmiş olmasının nedeni, bizim terör karşıtı, dostluk ve her türlü birliğe açık bir ülke olmamızdır. Şu anda kurbanların yaşları gibi bilgileri paylaşamıyoruz sizinle. Her hususta ayrıntı paylaşmam olası değil. Gözaltına alınmış şahıslar var, sorgulanıyorlar. Silahlara nasıl ulaştıklarını bulmaya uğraşıyoruz. Halkın polisin yönlendirmelerini takip etmelerini istiyoruz. İnsanlara güven vermek istiyorum. Bölgeye çok fazla güvenlik güçleri geliyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal