Yeni Zelanda'da Coronavirüs Sebebiyle OHAL İlan Edildi

Coronavirüs vakası sayısının 205’e yükseldiği Yeni Zelanda'da salgınla mücadele adına olağanüstü hal ilan edildi.

25.03.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-11:00) Yeni Zelanda'da Coronavirüs Sebebiyle OHAL İlan Edildi
Coronavirüs vakası sayısının 205’e yükseldiği Yeni Zelanda'da salgınla mücadele adına olağanüstü hal ilan edildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yazılı açıklamasında, coronavirüsün yayılmasını önlemek için bu gece yarısı itibariyle sokağa çıkmanın yasaklandığını, ek önlem olarak olağanüstü hal uygulamasının da uygulamaya alındığını açıkladı.
Yurt dışından gelen Yeni Zelandalıların gümrük kapılarında teste tabi tutulacağını an anımsatan Ardern, virüs bulgusu belirlenenlerin hazırlanan yerlerde karantina altına alınacağını ifade etti.

Başbakan Ardern, ulusal olağanüstü hal uygulamasını denetleyecek kurumlara, gıda, yakıt ile diğer temel malzemelerin muhafaza edilmesi ve temini, kara, deniz ile hava trafiğini düzenleme, yolları ve halka açık yerleri kapatma, halka açık yerler de dahil olarakherhangi bir yeri tahliye etme benzeri yetkiler verildiğini açıkladı.

Dünyada olanların Yeni Zelanda’da yaşanmaması için böyle bir uygulamaya gittiklerinin altını çizen Ardern, "Şimdilik, Yeni Zelandalılardan üzerlerine düşeni yapmalarını istiyorum. Evde kalın, zinciri kırın, hayat kurtarın." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda’daki Olağanüstü Hal Mevzuatı, uygulamanın yedi gün boyunca uygulamada kalmasına ve gerekli görüldüğünde uzatılmasına imkan veriyor.

Coronavirüs sebebiyle can kaybının olmadığı Yeni Zelanda’da 205 kişi coronavirüse yakalanmış durumda.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal