Yeni Zelanda'da Camilere Saldıran Terörist Kendini Savunacak

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinndeki iki camiye gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 51 kişinin yaşamına son veren, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, 24 Ağustos tarhinideki mahkemede savunmasını kendisi yapacak.

13.07.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-12:02) Yeni Zelanda'da Camilere Saldıran Terörist Kendini Savunacak
Zelanda'nın basın kaynaklarının haberine göre, Christchurch şehrindeki Nur ile Linwood camilerine düzenlediği terör saldırılarındaki suçunu kabul eden terörist, önümüzdeki aylarda yapılacak duruşmalarda savunmasını kendisi yapmak için davanın yapılacağı Christchurch Yüksek Mahkemesine başvurdu.

Christchurch Yüksek Mahkemesinde bu sabahki duruşmaya tutuklu olduğu Auckland Hapishanesi'nden görüntülü ve sesli bağlanan teröristin, kendi savunmasını kendisinin yapacağını belirtmesi üzerine avukatları Shane Tait ile Jonathan Hudson, mahkemelerde teröristi temsil etme müracaatlarını geri çekti.

Terörist Tarrant'ın avukatlarını kabul etmeme hakkı olduğunu ve kendini savunma müracaatının onayladığını dile getiren Christchurch Yüksek Mahkemesi Hakimi Cameron Mander, Tarrant'ın istemesi durumunda tavsiye vermek için mahkeme tarafından bir avukat atanacağını bildirdi.

DURUŞMANIN 3 GÜN SÜRMESİ PLANLANIYOR

Koronavirüs pandemisi sebebiyle ertelenen, teröristin alacağı cezayı belirlemek için üç gün sürmesi planlanan mahkeme, 24 Ağustos tarihinde Christchurch şehrinde başlayacak ve gerekli bulunduğu takdirde uzatılabilecek.

Terörist saldırıyı kendisinin yaptığını kabul etmişti.

Christchurch Yüksek Mahkemesinde 26 Mart 2020 tarihinde mahkemeye çıkan terörist Brenton Tarrant, hakkındaki 51'i cinayet, 40'ı cinayete teşebbüs ile biri de terör saldırısı olan suçlamaların hepsini kabul etmişti.

Beyaz ırkın üstünlüğünü öne süren aşırı sağcı teröristin, 24 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak duruşmanın sonunda müebbet hapse mahkum edilmesi öngörülüyor.

Terörist Tarrant, Christchurch şehrindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019 tarihinde cuma namazı sırasında otomatik silahlarla terör saldırısı yapmıştı.

Yeni Zelanda ve bütün dünyada yankı uyandıran saldırıda biri Türk 51 kişi yaşamını yitirmiş ikisi Türk 49 kişi ise yaralanmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal