Yeni Zelanda'da Cami Saldırısının Görüntülerini Paylaşan Kişi Hakkında 21 Ay Hapis Cezası

Yeni Zelanda’da 15 Mart’ta 51 kişinin öldürüldüğü Christchurch cami saldırısına ait görüntüleri paylaşan ve görüntüleri 30 derneğe gönderen iş adamı 21 ay hapis cezasına çarptırıldı

18.06.2019-15:49 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-15:42)

Yeni Zelanda’nın Chrischurch kentinde 15 Mart'ta bir Avustralyalı'nın 2 camiye düzenlediği ve 51 Müslümanı namaz kılarken öldürdüğü olayın görüntülerini Facebook sayfasından paylaşan 6 kişiden biri olan Yeni Zelandalı iş adamı Philip Arps hakkında 21 ay hapis cezası verildi.

PİŞMAN OLMADIĞINI BELİRTTİ  

Yargıç Stephen O'Driscoll, iş adamı Philip Arps’ın korkunç görüntüleri paylaşırken Müslümanlara karşı hiçbir empati kurmadığını, görüntülerin Müslümanları rahatsız edeceğini fark etmediğini ve bundan pişman olmadığını belirtti.  

Yargıç, Arps'ın kendisini Almanya’nın Nazi lideri Hitler’in komutanlarından Rudolf Hess'e benzettiğini, görüntüleri gönderdiği bir kişiden de öldürülen Müslümanların sayısının da eklendiği üzerinde 'Haçlı hedef işaretli' yer alan bir etiket (hashtag) açmasını talep ettiğini aktardı.

Yargıç bunun yanı sıra, Stephen Arps’in iki camide gerçekleştirilen toplu katliamın görüntüsünü 30 derneğe gönderdiğini söyleyerek, görüntülerin paylaşımını din ve ırk düşmanlığı adı altında toplu cinayeti kutsama olarak nitelendirdi.

Arps'ın avukatı Anselm Williams, Arps’ın hapis cezasına çarptırılmamasını talep ederek mahkemenin kararını temyize gönderdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal