Yeni Zelanda Teröristi Tarrant, Avukatını Reddetti

Yeni Zelanda saldırısının faili Brenton Tarrant'ın avukatını reddettiği ve savunmasını kendisinin yapacağı öğrenildi. Tarrant'ın mahkemede kendi fikirlerini tanıtmak isteyebileceği bildirildi.

19.03.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-11:41) Yeni Zelanda Teröristi Tarrant, Avukatını Reddetti

Yeni Zelanda'da cuma saati 2 camiye birden saldırı yaparak 50 kişinin ölümüne sebep olan ve birçok kişiyi yaralayan Brenton Tarrant'ın avukatı Richard Peters, müvekkilinin kendisini azlettiğini doğruladı.

AŞIRICI FİKİRLERİNİ TANITACAK

Peters, Tarrant'ın duruşmada kendisini temsil etmek istediğini söylediğini bildirdi. Peters, saldırganın mahkemeyi aşırıcı fikirlerini tanıtmak için kullanabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye gerçekleştirilen saldırıların sonrasında bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

"MAHKEME ANLAYIŞ GÖSTERMEYECEKTİR"

Peters, "Eğer duruşmayı kendi düşüncelerini ifade etmek için kullanırsa mahkeme anlayış göstermeyecektir" dedi.

"AKIL SAĞLIĞI BOZUK DEĞİL"

Tarrant hakkındaki tespitini de kaydeden Peters, "Aşırı görüşlere sahip olmasının haricinde Tarrant bana akıl sağlığı bozuk veya zorluklarla mücadele etmiş biri gibi gelmedi" dedi.

PİŞMANLIK BELİRTİSİ YOK

Saldırı hakkında Tarrant'la konuşma fırsatı olmadığını söyleyen avukat, gene de herhangi bir pişmanlık veya vicdan azabı belirtisi olmadığını söyledi.

5 NİSAN'DA MAHKEMEYE ÇIKACAK

Christchurch şehrinde 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarının baş zanlısı Brenton Tarrant, 5 Nisan'da tekrar mahkeme önüne çıkacak. Tarrant'a cinayet haricinde başka suçlamaların da yöneltilmesi bekleniyor.

Tarrant ile aynı gün gözaltına alınan diğer üç kişininse saldırılara karıştığına yönelik herhangi bir delil bulunmadı. Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, saldırıları yalnızca bir kişinin yaptığını düşündüklerini söyledi.

Otoobilinde silah olduğu için gözaltına alınan bir kadın serbest bırakıldı. Gene aynı iddia ile gözaltına alınan bir adam silahla yasadışı başka bir suça karışmakla suçlandı. Gözaltındaki diğer bir adamda ırkçılığı kışkırtmakla suçlanıyor ve bugün mahkemeye çıkması bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal