Yeni Zelanda Saldırısının Sembolü Olan Muhsin el-Harbi Şehit Oldu

Yeni Zelanda'da yapılan terörist saldırıda 49 Müslüman öldürülmüştü. O saldırının simgesi olan Suudi Arabistan vatandaşı Muhsin el-Harbi de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

16.03.2019-15:06 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-15:25) Yeni Zelanda Saldırısının Sembolü Olan Muhsin el-Harbi Şehit Oldu

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde cuma namazı esnasında iki camiye yapılan terör saldırısında yaralanan Suudi Arabistan vatandaşı Muhsin el-Harbi (61) yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan'ın Wellington Büyükelçiliği'nden yayınlanan yazılı açıklamada, Muhsin el-Harbi'nin terör saldırısında 5 kurşunun isabet etmesi neticesinde yaralanmasının ardından sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

Harbi'nin oğlu Firas el-Harbi de Suudi Arabistan'ın resmi haber kanalı "Al Ekhbariya"ya yaptığı açıklamada Suudi Arabistanlı görevlilerinin kendileriyle babasının nakil ve defin işlemleri için iletişime geçtiklerini ifade etti.

Harbi, babasının 25 senedir Yeni Zelanda'da ikamet ettiğini ve ticaret yaptığını söyledi.

FOTOĞRAFI SALDIRININ SİMGESİ OLMUŞTU

Muhsin el-Harbi'nin, yaralı olarak sedyede taşınırken işaret parmağı havadayken çekilen fotoğrafı sosyal medyada fazlaca paylaşılmıştı ve saldırının simgesi durumuna gelmişti.

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde dün cuma namazı sırasında iki camiye yapılan silahlı terörist saldırıda resmi açıklamalara göre, farklı uyruklardan 49 kişi yaşamını yitirmiş 48 kişi de yaralanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal