Yeni Zelanda Saldırganı, Oslo'da Katliam Yapan Anders Breivik ile Görüşmüş

Yeni Zelanda'da camiye saldırarak 49 kişiyi öldüren saldırganın, 2011'de Oslo'da 77 kişiyi öldüren Anders Breivik ile görüştüğü ortaya çıktı.

15.03.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-13:50) Yeni Zelanda Saldırganı, Oslo'da Katliam Yapan Anders Breivik ile Görüşmüş

Yeni Zelanda'da 2 camiye dönük yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 49'a çıktı. Saldırıda içlerinde çocukların da yer aldığı 48 kişi yaralandı. Dünyayı sarsan çifte cami katliamının sonrasında en fazla tartışılan mesele de yayımlanan manifesto oldu.

OSLO KATLİAMCISI İLE İLETİŞİME GEÇMİŞ

Birbirinden çarpıcı detayların olduğu manifestoda saldırganın, 77 kişinin yaşamını yitirdiği Oslo katliamının faili Breivik'le iletişime geçtiği bildiriliyor.

SORU- CEVAP ŞEKLİNDE MANİFESTODA ÇARPICI DETAYLAR

Soru-cevap biçiminde giden manifestoda herhangi bir "Özgürlük savaşçısı, etno-asker veya bir partizanla bağınız var mı?" sorusuna "Bir çoğunu destekledik" diye yanıt veriliyor.

Tam olarak "Etnik ve kültürel katliama karşı duruş gösteren bir çok kişiyi destekledik. Luca Traini, Anders Breivik, Dylan Roof, Anton Lundin Pettersson, Darren Osbourne vs. Fakat Breivik ile misyonum için destek almak için kısa bir temasımız oldu." sözleri yer alıyor.

BREIVIK KİMDİR?

Norveç'in, İkinci Dünya Savaşı ardından tanık olduğu en büyük katliamın üstünden altı sene geçti. 22 Temmuz 2011 senesinde Utoya adasında İşçi Partisi'nin gençlik kampını basarak çoğu 18 yaş altındaki 69 kişiyi otomatik silahla tarayarak öldüren Anders Behring Breivik, eş zamanlı olarak başkent Oslo'da bir devlet binasının önüne koyduğu düzenekle de sekiz kişinin ölümüne sebep olmuştu.

"TRUMP DESTEKÇİSİ MİSİNİZ?" SORUSU SORULDU

Manifestoda Trump destekçisi misiniz sorusuna karşın ise şu yanıt veriliyor. "Yenilenen beyaz kimliğin ve ortak amacın bir sembolü olarak. Evet. Fakat bir politikacı ve lider olarak; Aman tanrım, Hayır!"

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal