Yeni Zelanda Saldırganı Kimdir, Neden Müslümanları Hedef Aldı ?

Yeni Zelanda'da 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayarak gerçekleştiren Avustralyalı saldırgan Brenton Tarrant, katliamı nasıl ve neden yaptığını yayınladığı 74 sayfalık manifesto ile duyurdu.

15.03.2019-11:44 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-16:06) Yeni Zelanda Saldırganı Kimdir, Neden Müslümanları Hedef Aldı ?

Tarrant saldırı öncesinde yayınladığı 74 sayfalık manifestoda yakın bir zamanda Avustralya’dan Yeni Zelanda’ya saldırı planlamak için geldiğini belirtiyor. “Normal bir çocukluk geçirdim, sıradan bir ailesi olan, sıradan beyaz bir adamım” ifadeleriyle kendini tanıtan 28 yaşındaki saldırgan, manifestosunda "Ben Kimim?" başlığını verdiği bölümde kendisini şu sözlerle tanımlıyor :

“Sıradan 28 yaşında beyaz bir adamım. Avustralya’da düşük gelirli işçi sınıfı bir ailede dünyaya geldim. Annem ve babam İskoç, İrlanda ve İngiliz kökenli. Normal bir çocukluk geçirdim, herhangi büyük bir sorun yaşamadım. Eğitimim sırasında okula çok ilgisizdim ve çok nadir geçer not alırdım. Üniversiteye gitmedim çünkü üniversitede eğitimi sunulan hiçbir şeye kayda değer bir ilgim olmadı. Kısa bir süre çalışıp para biriktirdim ve Bitconnect’e yatırım yaptım, sonra yatırımlarımdan gelen bu parayı seyahat etmek için kullandım. Daha yakın bir dönemde de part time bir kebap nakliye şirketinde çalıştım. Kendi insanım için bir gelecek yaratmak istediği için bir tutum sergilemeye karar vermiş, sıradan bir ailesi olan, sıradan beyaz bir adamım.”

Tarrant, gerçekleştirdiği katliamı ise "Bu saldırıyı neden gerçekleştirdin?" soru başlığı altında anlatıyor. Saldırıyı, müslümanlardan intikam almak için gerçekleştirdiğini vurgulayan Tarrant, saldırıyı neden gerçekleştirdiğini şu sözlerle anlatıyor :

“Herşeyden önce istilacılara bizim topraklarımızın asla onların toprakları olmayacağını göstermek için, beyaz adam hayatta kaldığı sürece ülkelerimizin bize ait olduğunu göstermek için, topraklarımızı ASLA fethetedemeyeceklerini ve insanlarımızı yerlerinden asla edemeyeceklerini göstermek için.

Avrupa ülkelerinde tarih boyunca yabancı istilacılar yüzünden yaşanan yüzbinlerce ölümün intikamını almak için.

İslamın uşakları tarafından köleleştirilen milyonlarca Avrupalının intikamını almak için.

Avrupa genelinde gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Avrupalının intimamını almak için.

(İsveç’te bir terör saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki) Ebba Akkerlund’un intikamını almak için.

İstilacıların gözünü korkutarak ve fiziksel olarak ortadan kaldırarak Avrupa ülkelerine göç oranlarını doğrudan düşürebilmek için.”

Öte yandan manifestoda kendisine "Ne İstiyorsun?" diye soran Tarrant, "Halkımın ve gelecekteki beyaz çocuklarımızın varlığını garanti almak istiyorum." ifadeleriyle cevap verdi.

İşte katliamın zanlısı Brenton Tarrant'ın manifestoda yazdığı diğer sorular ve cevapları :

Kimi Temsil ediyorsun ?

Kendi halklarıyla, kendi topraklarında, kendi gelenekleriyle yaşamak isteyen milyonlarca Avrupalı ve etno-milliyetçileri temsil ediyorum.

Herhangi Bir Grubun veya Hareketin Parçası Mısın ?

Direkt olarak herhangi bir grup veya organizasyona üye değilim. Ama birçok milliyetçi gruba bağışta bulundum ve birçoğuyla etkileşim içerisinde oldum.

Saldırıyı Ne Kadar Zamandır Planlıyorsun ?

Saldırıyı planlamaya yaklaşık 2 sene önce başladım. Christchurch'e saldırmayı ise 3 ay önce kararlaştırdım.

Özellikle Cristchurch'e Saldırmanın Bir Nedeni Var Mı ?

Aslında önce Dunedin Camii'ne saldıracaktım fakat daha sonra Facebook'ta Cristchurch'e rastladım. Burasının kiliseden camiye çevrildiğini öğrendim. Bundan dolayı planımı değiştirdim.

Bunun Bir Terörist Saldırı Olduğunu Düşünüyor Musun ?

Tanımlamalara bakarsak evet, bu bir terörist saldırıdır. Fakat ben bunun işgalci bir güce karşı yapılan partizan bir eylem olduğunu düşünüyorum.

Saldırı Nedeniyle Pişman Mısın ?

Hayır, tek pişmanlığım daha fazla işgalci ve hain öldürmemiş olmamdan kaynaklanıyor.

 

74 sayfadan oluşan manifesto, sakıncalı bulunduğu gerekçesiyle Yeni Zelanda medyası tarafından yayınlanmıyor. Ancak sosyal medya kullanıcıları söz konusu manifestonun ekran görüntülerini dijital platformlardan paylaşmaya devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal