Yeni Zelanda Halkı Saldırının Ardından Camilere Akın Ederek İslam Hakkında Bilgi Alıyor

Yeni Zelanda'da ırkçı bir teröristin saldırısı sonrası 50 Müslüman hayatını kaybetmişti. Bu feci olayın ardından Yeni Zelanda halkı camilere akın ederek, İslam hakkında bilgi almaya başladı.

20.03.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-12:41) Yeni Zelanda Halkı Saldırının Ardından Camilere Akın Ederek İslam Hakkında Bilgi Alıyor

Yeni Zelanda'da terörist Brenton Tarrant tarafından yapılan ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırısnın sonrasında içleri ısıtıcak bir video sosyal medyada paylaşılmaya başladı.

Yeni Zelandalılar cami saldırsının sonrasında İslam dini hakkında bilgi almak için camilere koştu. Paylaşılan videoada yerde oturan Yeni Zelandalılar, İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgi aldı.

TERÖRİSTİN YENİ BİR SALDIRI PLANLAMIŞ OLDUĞU AÇIKLANDI

Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, cami saldırılarını yapan teröristin başka bir saldırı daha planlamış olabileceğini duyurdu.

Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, yaptığı açıklamada, Christchurch şehrindeki iki camide ateş açarak 50 kişiyi şehit eden teröristin, başka bir saldırıyı yapmaya giderken güvenlik birimleri tarafından yakalandığı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Soruşturmanın sürmesi sebebiyle daha fazla ayrıntı vermek istemediğini ifade eden Bush, teröristin yakalanmasıyla daha fazla can kaybının önlendiğini söyledi.

Bush ayrıca soruşturmaya yardımcı olmak için Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) görevlilerin Yeni Zelanda'ya geldiğini söyledi.

5 KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Yeni Zelanda polisi geçen cuma yapılan saldırılarda yaşamını yitirenlerden 5'inin kimliğini duyurdu.

Bu 5 kişinin Nur Camisi'nde yaşamını yitirenler olduğunu söyleyen yetkililer, kimliği belirlenenlerin Yeni Zelandalı 71 yaşındaki Hati Muhammed Davud Nabi, 63 yaşındaki Muhsin Muhammed el Harbi, 36 yaşındaki Cüneyd İsmail, 3 yaşındaki Mucaad İbrahim ve Ürdünlü 38 yaşındaki Kamil Mohd Kemal Kamil Derviş olduğunu kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal