Yeni Zelanda Coronavirüs Sebebiyle Sokağa Çıkmak Yasaklanıyor

Yeni Zelanda'da coronavirüsün yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla 48 saat sonra ülke çapında zaruri durumlar hariç dışarı çıkmak yasaklanacak.

23.03.2020-09:12 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-09:11) Yeni Zelanda Coronavirüs Sebebiyle Sokağa Çıkmak Yasaklanıyor

Yeni Zelanda'da Başbakanlığın resmi internet sitesinden durumu açıklayan ülkenin Başbakanı Jacinda Ardern, tüm Yeni Zelandalılara kendilerini karantinaya almaya hazır olmaları çağrısı yaptı.

Yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek amacıyla uygulanan üçüncü seviyedeki alarmın dördüncü kategoriye çıkarılacağını ve tüm ülkede 48 saat sonra zaruri dışarı çıkma yasağı getirileceğini duyuran Başbakan Ardern, ‘‘Bu, kelimenin tam anlamıyla hayatları kurtaracak, binlerce hayatı kurtaracak" şeklinde konuştu.

İlk etapta 4 hafta süreyle getirilecek yasakların virüsün kontrol altına alınamaması halinde genişletileceğini söyleyen Başbakan Ardern, süpermarketler, doktorlar, eczaneler ve servis istasyonları gibi zorunlu hizmet veren iş yerleri hariç diğer mekanlar ve okulların yarından başlamak üzere kapatılacağını kaydetti.

Yasaklar çerçevesinde vatandaşlara yalnız, aile bireyleriyle veya birlikte karantinada oldukları kişilerle alışveriş, egzersiz ve temiz hava almak için dışarı çıkmalarına izin verileceği ifade edildi. Toplu taşıma araçlarını sadece başlıca hizmetlerde çalışanlar kullanabilecek.

Yeni tip coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kimsenin olmadığı Yeni Zelanda’da 102 vaka var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal