Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Kafeye Alınmadı!

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, cumartesi günü gittiği kafeye sosyal mesafe kuralı kapsamında alınmadı.

16.05.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-17:27) Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Kafeye Alınmadı!

Çin’in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını Yeni Zelanda’da etkili olurken, alınan önlemler kapsamında ülkede virüsün yayılma hızı yavaşlamış ve bir süre sonra da yapılan açıklama ile virüsün kontrol altına alındığı açıklanmıştı. Bu sürecin ardından ise ülkede normalleşme adımları konuşulmaya başlamıştı. 

Ülkede kafeler ve restoranlar açık durumda olurken, Başbakan Ardern, başkent Wellington’da bir kafeye gitti. Ardern, kafenin kapasitesi dolu olduğu için içeri giremedi. O sırada orada olan bir vatandaş ise bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak, "Aman tanrım az önce Jacinda Ardern Olive Kafe’ye girmeye çalıştı ama kafe dolu olduğu için içeri almadılar." dedi.

NİŞANLISI SUÇU ÜSTLENDİ

Daha sonra Ardern’in nişanlısı Clarke Gayford da bir paylaşım yaptı ve suçun kendisinde olduğunu söyledi. Önceden rezervasyon yaptırmadığını belirten Gayford, "Kafe işletmecisinin bir yer boşalır boşalmaz peşimizden koşup bizi davet etmesi çok inceydi. Servis de mükemmeldi." dedi. Ardern ve nişanlısı yarım saat bekledikten sonra kafeye girebildi.

Yeni Zelanda’da restoranlar ve kafeler 1 metrelik sosyal mesafe kuralı nedeniyle sandalye kapasitesini bu kurala göre ayarlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal