Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: Soruşturma Saldırganın Nasıl Radikalleştiğine Yoğunlaşacak

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern soruşturmanın 8 ay süreceğini ve 13 Mayıs'ta tanıklardan ifade alınmaya başlanacağını duyurdu.

08.04.2019-16:13 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-16:05) Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: Soruşturma Saldırganın Nasıl Radikalleştiğine Yoğunlaşacak

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, "Soruşturma, bu tür bir saldırının yinelenmemesi için kritik bir önem taşıyor." dedi.

Soruşturma, ülkede en üst düzey soruşturmalara bakan Kraliyet Komisyonu’nca yürütülecek. Soruşturmayı yürütecek ismin Yüksek Mahkeme Yargıcı William Young olduğu açıklandı.

Soruşturma esnasında, Yeni Zelanda'daki Müslümanların temsilcileri ile de fikir alışverişinde bulunulacak.

İstihbarat servislerinin "İslamcı militanları takip etmeye yoğunlaşarak, beyaz vatandaşların üstünlüğünü öne süren aşırı-sağcıların oluşturduğu tehdidi" göz ardı edip etmedikleri de incelenecek.

50 CİNAYETTEN YARGILANIYOR

Saldırıları gerçekleştirdiğini kabul eden Avustralyalı Brenton Tarrant, toplam 50 cinayet ve 39 cinayete teşebbüs suçlarından yargılanmakta.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, soruşturma esnasında Tarrant'a nasıl silah lisansı verildiğinin de araştırılacağını belirtti.

SİLAH KULLANIMINA YASAK GETİRİLDİ

Yeni Zelanda hükümeti saldırıların ardından bir hafta içinde ülke genelinde yarı otomatik silahların ve tüfeklerin kullanımına yasak getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal