Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters: Terörist Ömrünü Hücrede Geçirecek

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters, teröristin, yaşamının geri kalan bölümünü tek başına bir hücrede geçireceğini söyledi.

22.03.2019-10:06 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-10:37) Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters: Terörist Ömrünü Hücrede Geçirecek

Dışişleri Bakanı ve İİT İcra Komitesi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ortak basın toplantısı yaptı.

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters, terörist Brenton Tarrant'ın, yaşamının geri kalan bölümünü tek başına bir hücrede geçireceğini söyledi.

Toplantı, Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'in konuşmalarının sonrasında toplantı basına kapalı olarak sürecek. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılımcılara hitap edecek.

"TÜRÜNÜN EN VAHŞİ ÖRNEĞİYDİ"

İİT Genel Sekreteri Useymin: "(Yeni Zelanda'daki saldırı) Bu saldırı, esasen bizim için bir dönüş noktası olabilir. Müslümanlara yapılan bu saldırı, türünün en vahşi örneğiydi. Yeni Zelanda'da yapılan bu saldırı hiçbir biçimde atacağımız adımların azaltılmasına veya bitirilmesine engel olamayacak."

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Brenton Tarrant yaşamının geri kalanını Yeni Zelanda'da tek başına bir hücrede geçirecektir. Yeni Zelanda tarihinin en büyük soruşturması başlatıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal