Yeni Yıl Bütçesi Sağlık Bakanını İstifa Etmek Zorunda Bıraktı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, istifa eden Sağlık Bakanı Haşimi'nin koltuğuna Sait Nimeki'yi Bakan Vekili olarak atadı.

03.01.2019-16:43 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-16:39) Yeni Yıl Bütçesi Sağlık Bakanını İstifa Etmek Zorunda Bıraktı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, istifa eden Sağlık Bakanı Haşimi'nin koltuğuna Sait Nimeki'yi Bakan Vekili olarak atadı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Sağlık Bakanı Hasan Gazizade Haşimi'nin bütçe tartışmaları sonucu sunduğu istifasını kabul etti.

İran Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde açıklananlara göre Ruhani, Haşimi'nin 26 Aralık tarihinde verdiği istifasını kabul ederek onun yerine Sait Nimeki'yi Bakan Vekili statüsüne atadı.

Tahran'daki düzenlenen son iki Bakanlar Kurulu toplantılarına katılmayan Haşimi'nin istifa kararından sonra yaklaşık iki haftadır bakanlığa gitmediği doğrultusunda haberler ülke gündemine oturmuştu.

Haşimi, Sağlık Bakanlığına yeni yılda ayrılan bütçeye tepki olarak istifasını sunmuş ve "35 trilyon tümeni yozlaşmış finans ve kredi kuruluşlarına harcadılar. Planlama ve Bütçe Kurumu, Sağlık Gelişim Planı için ise sadece 16 trilyon tümen verdi. Ne büyük bir iyilik!" yorumunu yapmıştı.

Planlama ve Bütçe Kurumu Başkanı Muhammed Bakır Nobaht ise bu yorumlara karşı, "Planlama ve Bütçe Kurumu'nu size mi bağlayalım?" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal