Yeni Fransa Başbakanı Belli Oldu! Jean Castex Kimdir?

Fransa'nın yeni başbakanı belirlendi. Eski başbakan Edouard Philippe'in gün içinde görevinde ayrıldığını duyurmasının ardından yerine Jean Castex getirildi.

03.07.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:20) Yeni Fransa Başbakanı Belli Oldu! Jean Castex Kimdir?

Elysee Sarayı'ndan kamuoyuna aktarılan yazılı açıklamaya göre, Castex'in başbakan olarak görevlendirildiği ve yeni hükümeti kurmakla sorumlu olduğu söylendi.

YENİ FRANSA BAŞBAKANI JEAN CASTEX KİMDİR?
Yeni Fransa Başbakanı Jean Castex, salgın çerçevesinde alınan önlemmlerin gevşetilmesine yönelik sürece liderlik etmek amacıyla Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından görevlendirilmesiyle öne çıkmıştı.

Öte yandan 2008'de ülkenin güneyindeki Prades semtinin belediye başkanlığını üstlenen Castex, Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde 2011 ve 2012'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

NE OLMUŞTU?
Günün ilk saatlerinde Elysee Sarayı, Philippe'in kendisi ve hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a veyan ettiği ve istifanın onaylandığı belirtilmişti.

Bunun yanı sıra toplumsal ve ekonomik sorunların üst seviyede olması sebebiyle birkaç haftadır Philippe'in istifa etmesi öngörülüyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal