Yeni Doğan Bebekte Coronavirüs Çıktı

Bir aylık bebeğe yapılan testler sonucunda coronavirüse rastlandı. Bebek derhal tedavi altına alındı.

24.03.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-12:39) Yeni Doğan Bebekte Coronavirüs Çıktı

Haber365 (PARİS), Paris’te bir kamu hastanesine dünyaya elen bebeğe bir ay yapılan testler sonucunda coronavirüse rastlandı. Bütün ülkenin karantina altında olmasına rağmen Lyon kentinde bir kadın çocuk hastanesinde coronavirüsle karşılanması şehirde ciddi paniğe sebep oldu. Özellikle hamile kadınların doğum endişesi taşıdıkları ve farklı şehirlerdeki hastanelerde doğurmak istedikleri öğrenildi.

Haber365.com’un muhabirlerinin hastane yetkililerinden aldıkları bilgiye göre bir ay önce aynı hastanede doğan bebeğin yüksek ateş ve ishal şikayeti ile hastaneye getirildiği ve yapılan tahliller sonucunda bebeğin coronavirüse yakalandığı tespit edildi.

Hastane yetkilileri tarafından bebek ve annesi derhal tedaviye alındığı ve aile bireylerinin de acilen kontrole dave edildikleri öğrenildi.

Bu arada coronavirüsten dolayı bebek ve çocuk ölümü hala gerçekleşmediği belirtiliyor. İran’ın bu hastalığı gizlemesi ve Avrupa’nın da tedbirsiz davranmasından dolayı coronavirüs hastalığından dolayı enfekte olanların ölüm oranı yüzde 14 civarında ve ölümlü vakalarında büyük bir kesimi 50 yaş ve üst gruplardan oluşuyor.

Fransa'da dün (23 Mart) itibariyle coronavirüsten dolayı ölenlerin sayısı 1000 sınırına dayandı. Bu arada ülkedeki evsiz ve sokakta yaşayanlarla ilgili herhangi bir istatistik bulunmuyor. Bu kişilerin ölüm ve hastalık kayıtları da bulunmuyor.

2 bin 82 kişi yoğun bakımda bulunuyor. Fransa Sağlık Bakanlığının normal vatandaşlara yeterli düzeyde sağlık taraması ve coronavirüs testi yapamadığı biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal