Yeni Beyaz Saray Sözcüsü: Biden'ın Önceliği Koronavirüsü Kontrol Altına Almak

ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin ederek başkanlığa başlamasının akabinde, yeni Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Sözcü Psaki, "Biden'ın her sabah uyandığında ve her akşam uyuduğundaki önceliği, pandemiyi kontrol altına almaktır" diye konuştu.

21.01.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-12:37)

ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün 15 kararnameye imza atarak, Donald Trump dönemindeki pek çok politikayı geri çevirdiğini hatırlatan Psaki, eski idare döneminde bir takım Müslüman ülkelere uygulanan seyahat sınırlamasını 'zenofobik' olarak değerlendirdi.

Amerika'nın yeni kararnameler sayesinde Dünya Sağlık Örgütüne de döndüğünü ifade eden Beyaz Saray Sözücüsü Psaki, "Doktor Anthony Fauci, yarın DSÖ'nün online olarak düzenleyeceği programda, ABD delegasyonuna başkanlık edecek" dedi.

Psaki, medyayla da güzel ilişkiler kuracağını ve açık olacağının altını çizerek, "Dezenformasyonu durdurmanın en iyi yolu bilgi paylaşımıdır" diye konuştu.

Yeni Başkan Joe Biden'ın yabancı ülke liderlerinden kiminle görüşme yapacağı sorusuna da Psaki, "Biden, ilk yabancı lider ile görüşmesini Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile cuma günü gerçekleştirecek" yanıtını verdi.

ABD'nin dış politikada aktif rol üstleneceğini söyleyen Psaki, "ABD küresel masaya geri dönüyor" şeklinde konuştu.

Psaki, Joe Biden'ın kovid-19 teşvik paketi için de gerekeni yapacağına dikkat çekerek, "Biden'ın her sabah uyandığında ve her akşam uyuduğundaki önceliği, pandemiyi kontrol altına almaktır" dedi.

 

Senatoda Trump'a yönelik süren azil soruşturmasıyla ilgili olarak Psaki, bu hali Senatoya bıraktıklarını belirtti. Psaki, 6 Ocak tarihindeki Kongre baskınının akabinde, Joe Biden'ın Donald Trump'ı sorumlu tutup tutmayacağının sorusuna, "Bu durumu Kongreye bırakıyoruz" yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal