Yemen'de İlk Coronavirüs Vakası Tespit Edildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerindeki birçok ülkede görülmeye devam ediyor. Yemen Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Yemen'de ilk coronavirüs vakasının görüldüğü aktarıldı.

10.04.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-11:18) Yemen'de İlk Coronavirüs Vakası Tespit Edildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs kısa sürede küresel pandemiye dönüştü ve dünyanın birçok noktasında görüldü. Bazı ülkelerde henüz coronavirüs vakasına rastlanmadı. Yemen'de bu ülker arasında yer alırken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkedeki ilk coronavirüs vakasının tespit edildiği açıklandı

Daha önce salgın gözükmeyen ülkede, Sağlık Bakanı Ahmed el-Ansi yazılı bir açıklama yaptı. Virüse yakalanan vatandaşın genç olduğu belirtilirken, bu vaka ülkedeki ilk vaka olarak kayıtlara geçti. Ansi açıklamasının devamında, "Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi civar ülkelerde görüldükten sonra Yemen'de dahil bölgeyi tamamıyla tehdit eden virüse karşı Coronavirüsüle Mücadele Operasyon Dairesi kuruldu. Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ile koordinasyon halinde virüsle mücadele etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan ülkedeki tüm hastanelere gerekli uyarıların yapıldığı da aktarıldı. Ansi virüsün yayılmasını engellemek için çaba harcadıklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal