Yemen Uluslararası Havaalanı'nda Saldırı

Suudi önderliğinin koalisyonun sözcüsü Turki Maliki'nin Yemen'in başkentindeki Uluslararası Havaalanı'nda balistik füze ve hava sahası uçaklarına saldırılar düzenlediğini söyledi.

02.11.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-13:06) Yemen Uluslararası Havaalanı'nda Saldırı

Suudi önderliğinin koalisyonun sözcüsü Turki Maliki'nin Yemen'in başkentindeki Uluslararası Havaalanı'nda balistik füze ve hava sahası uçaklarına saldırılar düzenlediğini söyledi. Maliki'ye Al Ekhbariya yayıncısı "Genel Kuvvetler Komutanlığı, Sanaa Havalimanı ve Delmi hava üssünden başlatılan balistik füzeleri ve uçakları yok etmek için bir operasyon başlattı. Koalisyon, Sanaa'daki Delmi üssü alanındaki askeri hedefleri vurdu ve balistik füze fırlatma sahalarını yok etti. " dedi. Maliki, Sanaa Uluslararası Havalimanı'nı operasyonunun koalisyonun grevlerinden etkilenmediğinden, BM yetkilileri ve insani yardım kuruluşlarının uçuşlarının takviminin değişmeden kaldığını belirtti.

Suudi önderliğindeki koalisyon, Yemen hükümetini, 2015 yılından bu yana şiddetlenen Huti hareketi çatışmasında destekliyor. İsyancılar, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin tepkilerini harekete geçirerek, defalarca Riyad'daki ve diğer bölgelerdeki füzelerin ve insansız hava araçlarının hedeflerine saldırdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal