Yemen: Sokotra'dan Sonra Artık Sabrımız Tüm Sınırları Aştı

Yemen’in Amman Büyükelçisi Ali el-İmrani, BAE’nin desteklediği Güneş Geçiş Konseyi’nin Sokotra şehrinde bulunan devlet kurumlarını ele geçirmesine ilişkin yaptığı açıklamada “sabrımız tüm sınırları aştı” diye konuştu.

20.06.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-17:44) Yemen: Sokotra'dan Sonra Artık Sabrımız Tüm Sınırları Aştı

Büyükelçi, sosyal medya hesabı (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamasında, "Sokotra'dan sonra artık sabrımız tüm sınırları aştı" sözlerine yer verdi.

Yemen Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Şefi el-Abd ise sosyal medya hesabı (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamasında, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon kuvvetlerinin Sokotra iline gelmesinin ardından hükümetin bu kenti kaybettiğini öne sürdü.

Yemenli yetkililer, koalisyon kuvvetlerini bilhassa Birleşik Arap Emirlikleri’ni, Husilere karşı yapılan savaşın patlak verdiği alanlara uzak olmasına karşın Sokotra ilinde 2016 yılından beri nüfuz kurmaya ve bu ili yeni bir çatışma bölgesi haline getirmeye çalışmakla suçluyor.

BAE DESTEKLİ GÜÇLER SOKOTRA ADASI'NDA EMNİYET BİNASINI ELE GEÇİRMİŞTİ

Yemen'de, Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteklediği Güney Geçiş Konseyi’ne bağlı unsurlar, dün Sokotra Adası’nın merkezi Hadibu’da bulunan emniyet binası ve yerel yönetim binalarında kontrolü ele geçirmişti.

Güney Geçiş Konseyi, Yemen’in güneyinin kuzeyinden ayrılması için hükümete karşı silahlı isyana girişmiş ve 26 Nisan'da güney şehirlerinde sözde özerklik ilan etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal