Yemen Barış Görüşmelerinin Yeniden Başlamasını İstiyor

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) başkanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Yemen'deki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasının Huti’nin katılımıyla ve savaşın durdurulmasıyla sonuçlanmasını umduğunu söyledi.

03.11.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-09:59) Yemen Barış Görüşmelerinin Yeniden Başlamasını İstiyor

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) başkanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Yemen'deki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasının Huti’nin katılımıyla ve savaşın durdurulmasıyla sonuçlanmasını umduğunu söyledi. Bir telefon görüşmesinde, KİK Genel Sekreteri Abdüllatif El Zayani, BM Müktesebatı'ndan yapılan açıklamaya göre, BM Yemen Özel Elçisi Martin Griffiths'e yaptığı açıklamada, müzakereleri yeniden canlandırma çabalarını desteklediğini söyledi. Başbakan, barış görüşmelerinin, Yemen halkının mağduriyetlerini gidermek ve siyasi bir çözüme ulaşmak için "çok iyi bir şans" olarak hizmet edeceğini de sözlerine ekledi. Bildiride Al Zayani'nin diğer ülkelere Griffiths'in çabalarını destekleme çağrısında da bulunulduğu belirtildi. Shia Huti isyancıları başkent Sanaa da dahil olmak üzere ülkenin büyük bir kısmını işgal etmiş durumda.

Suudi Arabistan ve Sünni Arap müttefikleri 2015 yılında, Yemen'de Huti’nin kazanımlarını durdurmayı amaçlayan büyük bir hava seferberliği çalışması başlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal