Yahudi Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimcinin, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla vurduğu Filistinli, yaşamını yitirdi.

03.04.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-16:38) Yahudi Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

Filistin Kızılayının aktardığına göre, Batı Şeria'nın Nablus kenti civarında gerçek mermiyle vurulan 2 Filistinlinin yaralandığı, yaralılardan birinin Filistinli sağlık görevlileri tarafından yakındaki bir hastaneye kaldırıldığı, diğer yaralının ise İsrail askerleri tarafından "bilinmeyen bir yere götürüldüğü" kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordusundan "Nablus'un güneyinde bu sabah erken saatlerde bir bıçaklı saldırı girişimi engellenmiştir. Saldırgan, bir sivil tarafından (Yahudi yerleşimci) etkisiz hale getirilmiştir." duyurusu yapıldı. 

İsrail basını ise, Nablus'un güneyindeki İsrail ordusuna ait Havara kontrol noktasında Yahudi yerleşimci tarafından vurularak ağır yaralanan Filistinlinin olay yerinde şehit olduğunu belirtti.

İsrail askerleri, dün sabah işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 23 yaşındaki Filistinli Muhammed Ali Advan'ı şehit etmişti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal