WhatsApp'a Para Cezası Geliyor

Kullanıcılarının verilerini Facebook ile paylaşacağını açıklayan WhatsApp milyonlarca kullanıcısı kaybetmişti. Avrupa Birliği de WhatsApp uygulamasına ceza vermek için hazırlık yapıyor.

24.01.2021-00:32 - (Son Güncelleme: 24.01.2021-00:28) WhatsApp'a Para Cezası Geliyor

Geçtiğimiz ay kullanıcılarının verilerini paylaşacağını duyuran ve tepkiyle karşılaşan WhatsApp geçtiğimiz hafta bu kararını erteleme kararı almıştı. Verilerinin paylaşılacağını öğrenen milyonlarca kullanıcı diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına geçmişti.

Avrupa Birliği'nin veri koruma kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle WhatsApp'ı 50 milyon euroya varan para cezasına çarptırılabileceği duyuruldu.

Avrupa medyasında çıkan haberlerde, WhatsApp'ın Avrupa'daki ana merkezinin veri koruma kurumunun incelemesine tabi tutulduğu belirtilirken, kişisel verilerin Facebook ile paylaşılması hususunda Avrupa'daki kullanıcıları yeterli bilgilendirmediği vurgulandı.

Söz konusu durumun AB çapında 2018 yılında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) aykırı olduğu belirtildi.
Haberde, şirkete verilecek ceza konusunda İrlanda Veri Koruma Kurumunun AB üyesi diğer ülkelerdeki ilgili mercilerle görüşmelerde bulunduğu, WhatsApp'ın AB kişisel veri kurallarındaki şeffaflık şartlarını ihlalden ötürü 30 ile 50 milyon euro arasında para cezası ile karşılaşabileceği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal