Washington'da Coronavirüs Sebebiyle İş Yerleri Kapatılıyor

Washington'da yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle zorunlu olmayan iş yerleri kapatılıyor.

24.03.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:28) Washington'da Coronavirüs Sebebiyle İş Yerleri Kapatılıyor

ABD, Washington Valisi Jay Inslee, televizyonda verilen konuşmasında, "Bu hayal dahi edemediğimiz ölçekte bir insanlık trajedisi. Bu savaşı kazanmak için çaba sarf etme zamanı." şeklinde konuştu.

Inslee'nin talimatıyla eyalette 6 Nisan'a dek zaruri olmadıkça 7 milyondan fazla kişi dışarı çıkmayacak, market, eczane, banka ve benzin istasyonları dışındaki iş yerleri kapatılacak.

Eyalette aynı zamanda düğün ve cenaze gibi tüm toplu ve sosyal toplantıların yasaklandığı ifade edildi.

Washington'da 110 kişi coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti, 2 bin 200 kişide virüs tespit edildi.

PORTO RİKO'DAN 787 MİLYON DOLAR MALİ YARDIM PAKETİ

ABD'ye bağlı ancak iç işlerinde bağımsız olan özerk bölge Karayip adası Porto Riko, coronavirüs salgınının adadaki ekonomik etkisini azaltmak amacıyla 787 milyon dolarlık mali yardım paketi duyurdu.

Porto Riko Valisi Wanda Vazquez, yardım paketinin, ev, araç, bireysel ve ticari krediler için 90 günlük moratoryum, hemşire, polis ile diğer acil durum ve sağlık çalışanları için 2 bin ile 4 bin dolar arasında değişen ikramiyeleri kapsadığını ifade etti.

Vazquez, hükümetin, 15 Mart'ta başlayan 2 haftalık sokağa çıkma yasağı sırasında uzaktan eğitimi geliştirmeye 250 milyon dolar harcayacağı, 134 binden fazla kamu çalışanına acil durumlarda ödeme yapılacağı, federal yardım almaya hak kazanamayan, 50 veya daha az çalışanı olan küçük ve orta ölçekli işletmeler için 1500 dolarlık ödenek ayıracağını bildirdi.

Porto Riko'da yaklaşık 170 bin serbest çalışana da 500 dolarlık yardım yapılacağını ifade eden Vazquez, "Bu savaşı kazanacağız." şeklinde konuştu.

Adada, coronavirüs tespit edilen kişi sayısı 31, virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 olarak açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal