Washington Post: Trump Hükümeti Yemen'deki Suudi Katliamlarının Suç Ortağıdır

Washington Post gazetesi yayın kurulu, Suudi Arabistan'ın Yemen'de sebep olduğu ölümlerde Trump hükümetinin de payının olduğunu iddia eden bir başyazı yayınladı

25.04.2019-10:10 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:59) Washington Post: Trump Hükümeti Yemen'deki Suudi Katliamlarının Suç Ortağıdır

Amerikan Washington Post (WP) gazetesi yayın kurulununyazdığı başyazıda, Yemen'deki savaşta çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyona destek olan ABD hükümetinin, "suç ortağı" olduğu belirtildi.

Washington Post gazetesi yayın kurulu, "Trump hükümeti, Suudi katliamlarının suç ortağıdır" isimli bir başyazı kaleme aldı.

BİR ÇOK SAVAŞ SUÇU TESPİT EDİLDİ

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun, 26 Mart'tan bu zamana kadar Kitaf'ta bir hastaneyi ve Sana'da bir okulu bombaladığı ve bu saldırılarda 12'si çocuk olmak üzere en az 21 sivilin yaşamını yitirdiğini hatırlatan yazıda, Birleşmiş Milletler (BM) soruşturmasında sayısız savaş suçunun belirlendiğinin altı çizildi.

"Başkan Donald Trump, ABD'nin Yemen'deki savaşa dahilini sonlandıracak yasa tasarısını reddederek bu kaydı yok saydı. Başkan, söz konusu tasarının kendi anayasal otoritesine zarar verdiğini ve Yemen'de Suudi koalisyonuna eşlik eden hiçbir Amerikan askerinin olmadığı gerekçesiyle tasarının gereksiz olduğunu ileri sürdü." ifadesinin kullanıldığı başyazıda, ABD'nin Suudi Arabistan'a aktardığı lojistiğin ve istihbarat bilgilerinin, Trump tarafından "bölgedeki düşmanlıklarla ilgisiz" sayıldığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal