Washington Post: Kaşıkçı Davasında Türkiye'nin Çağrısı Öncü Olmalı

Washington Post, "Kaşıkçı cinayeti mevzusunda adaletin yerine getirilmesi harekete geçilecekse Türkiye Dışişleri Bakanı'nın uluslararası soruşturma çağrısı bu hareketin öncüsü olmalı." söyleminde bulundu.

16.11.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-10:45) Washington Post: Kaşıkçı Davasında Türkiye'nin Çağrısı Öncü Olmalı

Washington Post, "Kaşıkçı cinayeti mevzusunda adaletin yerine getirilmesi harekete geçilecekse Türk Dışişleri Bakanı'nın uluslararası soruşturma çağrısı bu hareketin öncüsü olmalı." söyleminde bulundu. Washington Post gazetesindeki yayınlanan makalede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Cemal Kaşıkçı cinayeti mevzusunda uluslararası soruşturma talebiyle alakalı, "Adaletin sağlanması için ulusal çağrılar konusunda ya da Kaşıkçı'nın çocuklarına, babalarına gerçekten ne olduğu sorusunun yanıtının verilmesi için harekete geçilecekse, Türk Dışişleri Bakanı'nın uluslararası soruşturma çağrısı bu hareketin öncüsü olmalı." söyleminde bulundu. Washington Post gazetesinde yayınlanan "Birleşmiş Milletler (BM) soruşturması, Cemal Kaşıkçı için adalet sağlanmasında kesin bir yol sunacaktır" başlıklı makale İnsan Hakları İzleme Örgütü Washington Direktörü Sarah Margon tarafından yazıldı. Kaşıkçı cinayetiyle alakalı gerçeklerin birer birer gün yüzüne çıktığından bahsedilen makalede, buna rağmen Kaşıkçı için adaletin sağlanması doğrultusundaki açıklamaların yeterli olmadığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun 14 Kasım'daki uluslararası soruşturma çağrısını işaret eden makalede, "BM Genel Sekreteri'nin rehberliğinde uluslararası bir soruşturma çabası, gerçekte neler olduğunu gün yüzüne çıkarabilir, cinayetin sorumlularını tespit edebilir ve bu kişilere gerekli cezaları verebilir. Soruşturma, Türkiye'nin halihazırda yürüttüğü soruşturmayla beraber götürülüp, uluslararası bir meşruluk ve bağımsızlık eklenebilir.’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal