Washington DC'deki Floyd Gösterileri Sakin Geçti

ABD’nin başkenti Washington DC’de, siyahi Floyd’un polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protestolar sürüyor.

05.06.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-11:29) Washington DC'deki Floyd Gösterileri Sakin Geçti

46 yaşındaki Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından Washington DC'de başlayan ve pazar ve pazartesi akşamı şiddetin dozunun artırdığı gösteriler, kentte güvenlik kuvvetlerinin yoğunlaştırılması neticesinde son 3 gündür daha sakin geçiyor.

Polis, FBI, Ulusal Muhafızlar ve Gizli Servisle birlikte askeri ve sivil kuvvetin devreye sokulduğu Washington DC caddelerinde, Beyaz Saray’ın etrafındaki sokaklara yüksek tel çitler örüldü.

Ülkenin başkentinde bugün sokağa çıkma yasağı yürürlükte olmazken, Beyaz Saray karşısında bir araya gelen protestocuların sayısı şiddetli yağmur ve fırtına sonrası düştü.

FLOYD'UN "NEFES ALAMIYORUM" FERYADI TÜM ABD'DE YANKILANDI

Siyahi 46 yaşındaki Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis şehrinde gözaltına alınmaya çalışılırken bir polisin diziyle uzun süre ensesine bastırması sonucunda nefessiz kalarak yaşamını yitirmişti.

Bunun üzerine ülke genelinde ırkçılık karşıtı protestolar düzenlenmeye başlamış, yaşanan şiddet ve yağmalama olayları sebebiyle en az 40 şehirde sokağa çıkmak yasaklanmış, 25 şehirde ise Ulusal Muhafız Birlikleri protestoculara müdahale etmeye başlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal