Washington Büyükelçisi Kılıç'tan ABD Medyasına Sert Tepki

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, coronavirüs sebebiyle ABD'nin Avrupa'ya seyahat yasağını İstanbul fotoğrafı ile duyuran New York Times gazetesi ve CNN'e sert tepki gösterdi.

13.03.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-09:56) Washington Büyükelçisi Kılıç'tan ABD Medyasına Sert Tepki

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'dan ABD'ye yapılacak tüm uçuşların 30 gün süreyle durdurulduğunu açıklamasının ardından konuyla alakalı yapılan haberlerde, Türkiye'den fotoğraflar kullanan New York Times gazetesi ve CNN gibi basın kuruluşlarına sert tepki gösterdi.

Büyükelçi Kılıç Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Halkın bu yöndeki gerçekler hakkında gerçekleri bilme ve sorumsuzca yapılan haberler tarafından yanlış yönlendirilmeme hakkı vardır. ABD'nin Şengen ülkelerinden gelen seyahatleri askıya aldığını duyurmasının ardından bu haberler için New York Times ve CNN International'ın İstanbul'da çekilen fotoğrafları kullandığını görmek rahatsız edicidir. Bu, profesyonel ve objektif habercilik ilkelerine aykırıdır" ifadelerine yer verdi.

Büyükelçi Serdar Kılıç ayrıca, fotoğraflarla alakalı Büyükelçiliğin düzeltme taleplerine rağmen New York Times'ın bu konuda bir düzeltme yayımlamayı kabul etmemesinin de kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Şengen ülkelerinden bu ülkeye gelen tüm seyahatleri 30 gün süresince askıya aldıklarını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal