Vurguncu Biden'lar

ABD'de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala demokratların adayı Joe Biden'in oğlu Hunter Biden’ın yolsuzluk iddiaları ABD'de ortalığı karıştırdı.

25.09.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-17:08) Vurguncu Biden'lar

Haber365 Özel / Hasan Birgül

ABD'de seçimlere sayılı günler kala  propaganda çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  Ajanslarla yüksek bütçelere reklam anlaşmaları yapan iki taraf da sesini daha çok duyurabilmek için çabalarken, Joe Biden tarafının Trump'ı yenebilmek için bütçe limitlerini illegal yollarla aştığı iddia ediliyor.

Haber Almanya merkezli, Businnes Inside Demokratların Trump'ı alt etmek için kara para aklama yollarına başvurduğunu belirtti. Biden'ın karanlık yüzü olarak adlandırılan yazıda derin bir Joe Biden ve oğlu Hunter Biden haberleri geniş yankı uyandırdı.

KARA PARA BİDEN

ABD siyasetinde konu kara para olduğunda demokratlar ve cumhuriyetçiler arasında pek fark bulunmuyor. Bir çok cumhuriyetçi yüksek divanın Citizens United kararından bu yana kara para konusunda ılımlı. Cumhuryetçi Parti liderleri ve üyeleri de aynı şekilde bu konuda özür dilemeye niyetli değil. Savunma noktasıysa, anonim bağışların da dahil olduğu siyasi paranın, anayasa tarafından korunan ifade özgürlüğünün sağlayıcısı olması. 

3 Kasım başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi parti, Demokrat parti başkan adayı Joe Biden ile ilgili rapor yayınladı. Raporda, ABD 'de başkanlık seçimlerine aday olan demokratların adayı Joe Biden'in oğlu Hunter Biden ’ın yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alınan Moskova Belediye Başkanı'nın milyarder eşinden 3.5 milyon dolarlık para aldığı iddia ediliyor.

Hunter Biden, eski ABD Başkanları Bill Clinton ve George W. Bush hükümetlerinde önemli görevlerde bulundu. 42'nci ABD Başkanı Bill Clinton tarafından Ticaret Bakanlığına "E-ticaret Direktörü" olarak atanan ve bu kurumda 1998-2001 arasında görev alan Biden, 2006'ya kadar Washington'da lobicilik faaliyetleri yürüttü.

ABD Başkanı George W. Bush tarafından 2006'da ülkenin en büyük demiryolu taşımacılık şirketi Amtrak'ın yönetim kurulu üyeliğine atanan Hunter Biden, 2008'de Barack Obama'nın ABD Başkanı ve Joe Biden'ın da başkan yardımcısı seçilmesi nedeniyle bu görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Biden, 2009'da Rosemont Seneca Partners adlı yatırım şirketini kurdu ve firma sayesinde Rusya ve Çin ile ticaret bağlantılarını geliştirdi.

Biden, bu yıllarda, aynı zamanda Boies Schiller Flexner adlı hukuk firmasında avukatlık yaptı. Söz konusu hukuk firması, 2000 yılındaki ABD'deki tartışmalı seçimin ardından iki başkan adayı George W. Bush ve Al Gore arasında ABD Yüksek Mahkemesi'nde görülen davaya danışmanlık yapmıştı. Konuya böyle derin perspektifden girince parçalar yerine oturuyor aslında.

Unite the Country, 2020 seçimlerinde bağış yapan katılımcıların çoğunun isimlerini ve konumlarını açıkladı. Ancak bir tek ve en büyük katkı olan 3,5 milyon dolarlık bağış özel bir kişiden gelmiyor.

Sixteen Thirty Fund isimli, kar amacı gütmeyen bir sosyal yardımlaşma kurumundan geliyor.

Washington merkezli bu kurum, bağışçılarının kim olduğunu açıklamıyor. 2018'de en büyüğü 51,7 milyon dolar olmak üzere bağış yapıldı. Diğer 13 kişi 7 milyon bağış yaparken 17 kişi altı milyon dolar bağış yaptı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verileri bazı işçi derneklerinin Sixteen Thirty Fund'a 2018 ve 2019 yıllarında bağış yaptığını gösteriyor. Büyük bir bağışçı olan George Soros ise, 2013 yılında 772,000 milyon dolar bağışta bulunmuş. Diğer kara para grupları da katkı sağlamış. Ancak kağıt üzerindeki bilgiler buraya kadar devam ediyor.

Unite the Country CEO'su Steve Schale, kendi siyasal eylem komitesinin kurallara uygun oynadığını söyledi. Kurumunun bir tütün firmasından gelen parayı reddettiğini ancak genelde kişilerden ve gruplardan gelen yasal katkıları kabul ettiklerini zira hedeflerinin bizimkilerle paralel olduğunu açıkladı.

Shale Trump hakkında, "Yabancı hükumetleren destek arayan bir adama karşı yarışıyoruz" dedi. Kaynaklarımızın onu yenmesi bizi mutlu edecek dedi.

KAYNAK SOROS MU ?

Dikkat çekilmsi gereken bir kuruluş Democracy isimli bir siyasal eylem komitesi var. Bu komite halihazırda 52 milyon dolar bağış topladı. Komite genel olarak topladığı bağışları reklam ve rekabet analizleri için harcamıyor. Bunun yerine bu alanlarda çalışan diğer komitelere maddi destek sağlıyor. Şimdiye kadar Biden taraftarı komitelere 10 milyon dolar aktardı, aynı zamanda milyonlarca dolar da demokratların meclise ve devlet kurumlarına seçilebilmesi için ayrıldı.

FEC verilerine göre bu komitenin iki bağışçısı var. Bu kişilerden biri Soros, bilyoner demokrat bağışçı. Diğeriyse Fund for Policy Reform isimli bir sosyal yardımlaşma kurumu.

Soros'un başkanlığını yaptığı Fund for Policy Reform 2018 yılında 750 milyon dolar değerinde bir katkı kabul etmiş. Bağışı yapan, IRS kayıtlarına göre bir kişi, ve bu kişinin kimliği açıklanmıyor.Soros'un temsilcisi Michael Vachon Insider'a, Soros'un başkanlık ettiği kurumun önemli bir bağışçısı olduğunu açıkladı. Sözlerine devam eden Vachon Soros eşittir Fund for Policy Reform eşittir Democracy komitesi dedi.

Kara parayı kabul eden demokratlar  Center for Responsive Politics'e göre, ulusal siyasette ilginç bir 10 yıllık geleneği temsil ediyor. 2020 seçim sürecinde, aldığı bağışların yalnızca bir kısmını açıklayan, aday olmayan siyasal komiteler ve kar amacı gütmeyen kurumlar, siyasal komite harcamalarının %43'ünden fazlasına denk geliyor. Seçimler yaklaştıkça Kirli ABD Siyaseti'nde skandallar patlamaya başladı. ABD seçimlerine 39 gün kaldı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal