Vuhan'daki Doktordan Coronavirüste Yüksek Tansiyon Uyarısı

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan şehrinde patlak veren ve kısa zamanda neredeyse tüm ülkelerde görülen yeni tip coronavirüs kaynaklı ölümlerde yüksek tansiyonun ciddi bir risk oluşturduğu açıklandı.

10.03.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-13:03) Vuhan'daki Doktordan Coronavirüste Yüksek Tansiyon Uyarısı

Peking Union Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Müdürü Dr. Du Bin, Bloomberg'e verdiği demeçte, yeni tip coronavirüse (Covid-19) yakalanan ve durumu ağır olan hastaların tedavisi için ocak ayının ortasından şu ana kadar çalıştığını kaydetti.

Du, yeni tip coronavirüse bağlı can kayıplarına bakıldığında yüksek tansiyonu olan hastaların yüksek risk altında olduğunu ifade etti.

Vuhan'da coronavirüs sebebiyle ocak ayında yaşamını yitiren 170 hastanın neredeyse yarısının yüksek tansiyon hastası olduğunun hatırlatılması üzerine Du, "Bu oldukça yüksek bir oran." değerlendirmesinde bulundu.

Du, diğer doktorların anlattığından ve kendi gördüğü verilerden, altta yatan tüm hastalıklar arasında yüksek tansiyonun en tehlikeli unsur olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Bununla alakalı yayımlanan herhangi bir araştırma olmadığını vurgulayan Du, buna rağmen, yüksek tansiyonun hastanın durumunun kötüye gitmesinde ve hastalığın sonucuyla alakalı kötü bir tahmin yapılmasında önemli bir etken olabileceğine inandıklarının altını çizdi.

TEDAVİDE DİKKAT EDİLEBİLECEK HUSUSLAR

Du, gözlerini, yüksek tansiyon hastaları ve yaşlılardan ayırmayacaklarını söyleyerek doktorlara, yüksek tansiyon etkeninin yanı sıra dikkat edilmesi gereken diğer konularda da önerilerde bulundu.

Solunum bozukluğu olan hastalarda organ yetmezliği görülebileceği için solunum desteği verme önlemlerinin en kısa zamanda alınması gerektiğini kaydeden Du, coronavirüse rastlanan ve solunum desteğine ihtiyacı olan hastaların neredeyse yarısının hayatını kaybettiğini fakat iyileşenlerin çoğunun başlangıçta solunum desteği verilenler olduğunu ifade etti.

Du, ilaçların tek başına özellikle durumu ağır olan hastaları tedavi edemeyeceğinin altını çizerek Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS) tecrübelerinin kendilerine belirli bir antiviral ilaç kullanılmadan pek çok hastanın tedavi edildiğini gösterdiğini kaydetti.

Virüs bulaştığında bunu yok edebilecek bir ilaç olmasını umdukları diyen Du, "Fakat, sihirli bir kurşun yok." şeklinde konuştu.

Virüs bulaşan kişinin iyileşip hastaneden taburcu edildikten günler sonra tekrar hastalığa yakalanmasının, kan dolaşımındaki antikorlar hızlı bir şekilde yok olmadığı için "teorik olarak" hiçbir anlam ifade etmediğini söyleyen Du, ikinci kez enfekte olanların yapılan testlerde negatif sonuç almasının testlerin güvenilirliğine ilişkin endişelere yol açtığını dile getirdi.

Du, farklı üreticilerin yaptığı test kitlerinde, sonucu etkileyebilecek tutarsızlıklar olabileceğini vurguladı.

Hamileler ve çocukların yeni tip coronavirüsten ciddi olarak etkilenmemiş gibi göründüğünün altını çizen Du, gripte, hamileliğin ağır semptomlara ve kötü sonuçlara sebep olduğunu fakat bu sefer durumun tersi olduğunu ifade etti.

Du, coronavirüs tespit edilen hiçbir çocuğun durumunun yoğun bakım ünitesine alınacak kadar kötü olmadığını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal