Vladimir Putin ve Aleksandr Lukaşenko Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Belarus'ta Rus paralı askerlerin gözaltına alınması Rusya-Belarus arasında gerginlik yaşanmasına neden olmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko konuyla ilgili görüşme yaptı.

08.08.2020-10:42 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-10:41) Vladimir Putin ve Aleksandr Lukaşenko Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Belarus'ta 33 paralı Rus askerinin tutuklanmasının ardından Rusya ile Belarus arasında yaşanan gerginliğin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Kremlin basın servisi iki ülke arasında yaşanan gelişmeyi duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko askerlerin gözaltına alınmasıyla ilgili yaşanan krizi değerlendirmek için telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin basın servisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Liderler yakın zamanda Belarus’ta gözaltına alınan 33 Rus askerinin durumunu ele aldı. Görüşmede ortaya çıkan durumun 2 ülkenin karşılıklı anlayış çerçevesinde çözüleceğinden emin olunduğu vurgulandı.'

Vladimir Putin ve Aleksandr Lukaşenko arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından Rus diplomatlar gece geç saatlerde Belarus'a giderek 33 paralı askerin gözaltı durumuyla ilgili şartları yakından inceledi.

NE OLMUŞTU?

Belarus'un güneyinde yer alan ve merkezi Rusya olan özel askeri şirketteki 33 pararlı asker gözaltına alınmıştı. Belarus olayı 9 Ağustos'ta gerçekleştirecekleri devlet başkanlığı seçimlerine Rusya'nın müdahale etme girişimi olarak yorumladı ve askerlerin gözaltına alınması iki ülke arasında krize neden oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal