Victoria'da Coronavirüs Mart Ayından Bu Yana En Fazla Vaka Sayısı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde 24 saatte 108 kişide daha coronavirüse rastlandı. Bu vaka sayısının 3 ay içerisinde bir günde tespit edilen en fazla sayı olduğu kaydedilirken, Melbourne'de sokağa çıkma sınırlamalarının kapsamının artırıldığı ifade edildi.

04.07.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-12:35) Victoria'da Coronavirüs Mart Ayından Bu Yana En Fazla Vaka Sayısı

Coronavirüs sonrası normale dönüş sürecinde Avustralya’nın Victoria eyaletinde coronavirüse yakalananların sayısı hızla artıyor.

Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews konuyla ilgili açıklamasında, Melbourne kentinde kuzey kısmında yer alan 3 bin sosyal konut ve bin 400 düşük gelirli konutun acil bir şekilde kapatıldığını, bu evlerde ikamet edenlerin karantinaya alındığını dile getirdi.

Mart ayında 111 kişide coronavirüse rastlanmasıyla 24 saatte en fazla vaka kaydedilen eyalette, 3 ay sonra 24 saatte en fazla hasta tespit edildi.

Bunun üzerine 33 bölgede sert önlemler yürürlüğe girdi.

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, Melbourne’nin kuzeybatı kısmında yer alan 9 toplu konutun hemen kilitlendiğini kaydederek, 3 bölgenin daha "kritik nokta" olduğunu, bu sayıyla beraber 36 kritik noktada zaruri durumlar haricinde sokağa çıkma sınırlamalarının tekrar uygulamaya konduğunu, güvenlik kuvvetlerine belirli alanlarda kontrol ve test uygulama yetkisi verildiğini kaydetti.

Diğer taraftan ülkede coronavirüse yakalananların sayısı 8 bin 362'ye çıkarken, can kaybı 104’e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal