Venezuela'dan BAE'ye 15 Tonluk Altın Sevkiyatı

Venezuela'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne nakit para yardımı karşılığında 15 ton altın sevkiyatı yapacağı iddia edildi.

01.02.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-14:04) Venezuela'dan BAE'ye 15 Tonluk Altın Sevkiyatı

Venezuela'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne nakit para yardımı karşılığında 15 ton altın sevkiyatı yapacağı iddia edildi.

Reuters'ın üst düzey bir yetkiliden edindiğini haberde, altın rezervinin bu seneki satışının 26 Ocak'ta düzenlenen bir sevkiyatla başladığını bildirerek, bunun geçen sene Türkiye'ye yapılan altın ihracatından sonra gerçekleştiği belirtildi.

Türkiye, 2018 senesinin ilk dokuz ayında Venezuela'dan 900 milyon dolarlık altın ithal etmişti.

Söz konusu kaynak, ilk olarak 3 tonluk Venezuela altınının Birleşik Arap Emirlikleri'ne 26 Ocak’ta Maiqueita havalimanından havalanan Venezuela kargo uçağı 'Solar Cargo' ile gönderildiğini belirtti.

Bir sonraki Cuma gününe kadar gönderilmesi ön görülen 15 ton ve Şubat ayında gönderileceği öğrenilen 11 ton altın ise aynı havayolu şirketi aracılığıyla taşınacak.

HAVAYOLUNDAN YALANLAMA

Solar Cargo yetkilisi ise şirketin altın transferi gerçekleştirmediğini aktardı.

İsmini açıklanmayan kaynak, temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla kullanılacak nakit paraya karşılık Venezuela'nın BAE'ye toplamda 29 altın göndereceğini belirtti.

Ayrıca, Kolombiya’da bulunan BAE büyükelçiliğin ve Venezuela merkez bankasının ise konuya ilişkin yorumda bulunmadığı bildirildi.

Merkez Bankası verileri doğrultusunda Venezuela, Kasım ayının bitiminde merkez bankasının kasaları ile İngiltere Merkez Bankası arasında 132 ton altın rezervini elinde tutuyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal